ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος με το κελί... σουίτα στις φυλακές Αυλώνα - Ποιος κρατούμενος καλοπερνάει; (photos)

Σάλος με το κελί... σουίτα στις φυλακές Αυλώνα - Ποιος κρατούμενος καλοπερνάει; (photos)

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το «κελί-σουίτα», ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση.

Στο υπερπολυτελές κελί των φυλακών νέων Αυλώνα για το οποίο γίνεται λόγος, φαίνεται πως κρατείται όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την υπόθεση των TOR M1 μαζι με τον πατέρα του και πρώην υπ. Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνο Μιχαηλίδη.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως ο γιος του πρώην υπουργού παρότι ενήλικας, κρατείται σε φυλακές Ανηλίκων, ενώ το κελί φαίνεται πως διαθέτει όλα τα «κομφόρ» όπως πλυντήριο, κουζινάκι και άλλες ηλεκτρικές συσκευές.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη προσπάθεια για την ασφάλεια, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας, τη διαφάνεια και την ισονομία στις ελληνικές φυλακές. Την προσπάθεια αυτή στηρίζει η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, του πολιτικού κόσμου, των εργαζομένων στο σωφρονιστικό σύστημα και των κρατουμένων.

Το ΥΔΔΑΔ με τα θεσμοθετημένα όργανά του, ερευνά παράλληλα κάθε ένδειξη δυσλειτουργίας ή παρανομίας, είτε αυτή προκύπτει από κάποια πραγματική κατάσταση, είτε από δημοσιεύματα. Στο πλαίσιο αυτό ήδη διεξάγεται διοικητική έρευνα για συγκεκριμένες συνθήκες στις φυλακές Αυλώνα».

Δείτε τις φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις