ΕΛΛΑΔΑ

«Αγαπάμε Ηράκλειο – Σκούπα, φαράσι και καθαρίζουμε την πόλη»

«Αγαπάμε Ηράκλειο – Σκούπα, φαράσι και καθαρίζουμε την πόλη»

Δεκάδες φορείς, σύλλογοι και οργανώσεις, καθώς και εκατοντάδες εθελοντές, όπως και το προσωπικό των Υπηρεσιών του Δήμου, βγήκαν στους δρόμους από τις 11 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, του Σαββάτου και καθάρισαν πλατείες, πάρκα και δρόμους στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα αντίδρασης προς όσους δεν σέβονται το περιβάλλον και τον κοινό χώρο μετέχοντας στη δράση καθαριότητας «Αγαπάμε Ηράκλειο - Σκούπα, φαράσι και καθαρίζουμε την πόλη» του Δήμου Ηρακλείου.

Από νωρίς το πρωί τα στελέχη της Υπηρεσίας Καθαριότητας βρίσκονταν στα προκαθορισμένα σημεία συγκέντρωσης σε όλο το Ηράκλειο, μοιράζοντας σκούπες, φαράσια, σακούλες σκουπιδιών και γάντια στους συμμετέχοντες, οι οποίοι με κέφι και όρεξη είχαν αναλάβει τον καθαρισμό συγκεκριμένων χώρων.

Μικροί και μεγάλοι, με την βοήθεια και του καλού καιρού, καθάρισαν εμβληματικά σημεία της πόλης, όπως για παράδειγμα ο τάφος του Καζαντζάκη και η Πύλη Σαμπιονάρα, πολλά πάρκα, πλατείες, αθλητικούς και κοινόχρηστους χώρους, συγκεντρώνοντας κάθε είδους απορρίμματα.

cretalive

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχία της δράσης και στάθηκε ιδιαίτερα στον συμβολισμό της: «Από την πρώτη στιγμή της θητείας μας επενδύσαμε στον εθελοντισμό επειδή θεωρούσαμε ότι οι πολίτες του Ηρακλείου αγαπούν την πόλη τους, απλώς χρειαζόταν το κατάλληλο πλαίσιο για να το αποδείξουν».

cretalive 1

Επίσης,τόνισε ότι «χαιρόμαστε διότι αποδεικνύεται στην πράξη πως είχαμε δίκιο. Το σύνθημα μας, αν δεν αλλάξουμε εμείς, δεν θα αλλάξει η πόλη, κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές και η επιτυχία της δράσης καθαριότητας αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για το πόσα πράγματα μπορούμε να πετύχουμε μέσα από την κουλτούρα της συνεργασίας και της συνυπευθυνότητας». Τέλος, ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην δράση αλλά και όσους βοήθησαν στην επιτυχία της.

Φωτό από το cretalive

Σχετικές ειδήσεις