ΕΛΛΑΔΑ

Τρόμος στην Αμαλιάδα: Φοβούνται οι κάτοικοι να βγουν από τα σπίτια τους

Τρόμος στην Αμαλιάδα: Φοβούνται οι κάτοικοι να βγουν από τα σπίτια τους

Στο απροχώρητο έχει φθάσει πλέον η κατάσταση στην πλατεία Καζαντζάκη στην Αμαλιάδα, καθώς η περιοχή κατά τις νυχτερινές ώρες μετατρέπεται σε άντρο περιθωριακών στοιχείων

Η πλατεία βυθίζεται στο σκοτάδι και οι μόνιμοι κάτοικοι δεν τολμούν να ξεμυτίσουν από τα σπίτια τους, αφού όπως καταγγέλλουν στο χώρο γίνεται κατά μία έννοια ‘κατάληψη’ από περιθωριακά στοιχεία που προκαλούν φθορές και υπάρχουν υπόνοιες ότι γίνονται και διάφορες παράνομες συναλλαγές.

Κρατάει χρόνια η κολόνια

Η κατάσταση χρονίζει και παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις των περιοίκων, που εγκλωβίζονται στα σπίτια τους όταν δύει ο ήλιος εξαιτίας του φόβου, μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας. Έτσι, αναγκάστηκαν και κοινοποίησαν έγγραφο στο δήμο Ήλιδας και στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης και αναμένεται να γίνει σχετική κοινοποίηση και στην Εισαγγελία Αμαλιάδας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Οι ίδιοι προτάσσουν ως μείζον θέμα την έλλειψη φωτισμού στην περιοχή, καθώς θεωρούν ότι είναι το νούμερο ένα για την προστασία τους.

Διαρκώς τα σπάνε

Παρά το γεγονός ότι τακτικά ο δήμος έχει προβεί στην αλλαγή λαμπτήρων στα σώματα δημοτικού φωτισμού, οι περιθωριακοί που συχνάζουν στο χώρο προκαλούν διαρκώς φθορές και σπάνε τις λάμπες για να μην φωτίζεται ο χώρος. Μάλιστα, έχουν προχωρήσει ακόμη περισσότερο και παρεμβαίνουν στο ανασφάλιστο κουτί της ΔΕΗ που βρίσκεται στην πλατεία, όπου και κόβουν καλώδια απομονώνοντας τα φωτιστικά σώματα, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο το απόλυτο σκοτάδι για να μην είναι ορατοί από κανέναν.

Το τι συμβαίνει τις ώρες του σκότους παραμένει άγνωστο, αν και οι υποψίες είναι πολλές, η ουσία είναι όμως ότι η πλατεία Καζαντζάκη και το πάρκο του ΟΣΕ, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, είναι απλησίαστα για τους κατοίκους της περιοχής και τους διερχόμενους.

Στη συγκεκριμένη πλατεία βρίσκεται και η αίθουσα σίτισης των φοιτητών του ΤΕΙ Αμαλιάδας και οι φοιτητές από την πλευρά τους αισθάνονται ανασφάλεια και μετακινούνται από και προς το εστιατόριο πάντοτε σε παρέες, αφού δεν ξέρουν τι μπορεί να τους συμβεί όταν σκοτεινιάζει στο σημείο.

Οι φθορές στην πλατεία είναι στην ημερήσια διάταξη και εκτός από τα φωτιστικά έχουν γίνει καταστροφές στα παγκάκια, στα φυτά, ακόμη και τμήμα από το πλακόστρωτο της πλατείας έχει ξηλωθεί με την πάροδο των χρόνων. Στα παραπάνω προστίθεται επίσης η συσσώρευση σκουπιδιών, αφού οι περιθωριακοί εκμεταλλεύονται το σκοτάδι και πετούν κάθε λογής σκουπίδια ανάμεσα στα φυτά τόσο στην πλατεία όσο και στο άλσος. Έτσι, η περιοχή μετατρέπεται και σε σκουπιδότοπο, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής κρούουν τον κώδωνα και για το κουτί της ΔΕΗ που είναι ανασφάλιστο και έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος.

Λήψη μέτρων

Γι’ αυτό και ζητούν την άμεση λήψη μέτρων, θέτοντας σε προτεραιότητα την επίλυση του προβλήματος με το φωτισμό. Γνωρίζουν ότι ο χώρος δεν είναι δυνατόν να έχει έναν αστυνόμο σε μόνιμη βάση, ωστόσο ζητούν περισσότερες περιπολίες και αποκατάσταση των φωτιστικών σωμάτων της πλατείας και της περιοχής. Όπως λένε, οι αρμόδιοι θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο έτσι ώστε οι περιθωριακοί να μην μπορούν να προσεγγίσουν λάμπες και καλώδια, για να πάψουν οι φθορές να είναι μάστιγα για την πλατεία, για να μπορέσει επιτέλους να γνωρίσει και καλύτερες ημέρες.

Πηγή PatrisNews


Σχετικές ειδήσεις