ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Μπεν: Αναπαράσταση της μοιραίας ημέρας για να πέσει φως στο μυστήριο (vid)

Υπόθεση Μπεν: Αναπαράσταση της μοιραίας ημέρας για να πέσει φως στο μυστήριο (vid)

«Επιστρατεύοντας» μια τεράστια μπουλντόζα παρόμοια με εκείνη που χειριζόταν ο Κωνσταντίνος Μπάρκας στις 24 Ιουλίου του 1991, οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες προσπάθησαν να ρίξουν φως στο μυστήριο της εξαφάνισης του παιδιού.

Μετά τις άκαρπες έως τώρα ανασκαφές οι ειδικοί από τη Βρετανία αποφάσισαν να αναπαραστήσουν τα γεγονότα, όπως ενδεχομένως να εξελίχθηκαν την ημέρα που χάθηκαν για πάντα τα ίχνη του παιδιού. Έτσι, έφεραν στον τόπο των ερευνών ένα γιγαντιαίο σκαπτικό μηχάνημα, αντίστοιχο με εκείνο που χειριζόταν ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής της Mirror που παρακολουθεί τις έρευνες στην Κω, το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι ο χειριστής του μηχανήματος πράγματι δεν θα μπορούσε να δει ένα μικρό παιδί που τριγυρνούσε μόνο στο χωράφι την ώρα των εργασιών. Τόσο η θέση της καμπίνας του εκσκαφέα όσο και η σκόνη που σηκώνει ένα τόσο μεγάλο μηχάνημα τη ώρα που κινείται και εκτελεί εργασίες, καθιστούν τον εντοπισμό ενός παιδιού από τον χειριστή πολύ δύσκολη υπόθεση.

Στο μεταξύ εξήντα αντικείμενα που μπορεί να σχετίζονται με την εξαφάνιση του μικρού Μπεν και τα οποία βρήκαν οι Βρετανοί αστυνομικοί κατά την διάρκεια των ανασκαφών θα μεταφερθούν στη Βρετανία για περαιτέρω ανάλυση, αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Mirror.

Σχετικές ειδήσεις