ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρή καταγγελία από το υπ. Παιδείας: Σκηνοθετημένο συμβάν το λουκέτο στο 8ο δημοτικό Μυτιλήνης

Σοβαρή καταγγελία από το υπ. Παιδείας: Σκηνοθετημένο συμβάν το λουκέτο στο 8ο δημοτικό Μυτιλήνης

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε σήμερα (10/10/2016) ο γενικό γραμματέας του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με το 8ο δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης όπου πριν από λίγες ημέρες γονείς έβαλαν λουκέτο για να μην δεχθεί το σχολείο προσφυγόπουλα.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Γιάννης Παντής έκανε λόγο για «Σκηνοθετημένο συμβάν, για να δημιουργήσει ένα κλίμα γενικότερο».

Όπως είπε ο κ. Παντής μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», «το σχολείο αυτό δεν είχε καν ενταχθεί στο πρόγραμμα, το οποίο ξεκινάει σήμερα» και υπογράμμισε ότι όλες οι αιτιάσεις που διατυπώθηκαν το προηγούμενο διάστημα από συλλόγους γονέων, δημάρχους κ.λπ. σχετικά με την ένταξη των παιδιών προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα «έχουν επί της ουσίας αντιμετωπιστεί».

Τέλος ο γενικός γραμματέας επεσήμανε ότι: «την ευθύνη για την εκπαίδευση στη χώρα μας την έχει το υπουργείο Παιδείας, αποκλειστικά. Ούτε οι σύλλογοι γονέων, ούτε οι σύλλογοι εκπαιδευτικών, ούτε οι ΜΚΟ, ούτε οι οποιεσδήποτε ομάδες, θεωρούν ότι μπορούν πολιτικά να πιέσουν. Την ευθύνη την έχει το υπουργείο Παιδείας, το οποίο ό,τι κάνει το τεκμηριώνει επιστημονικά, εκπαιδευτικά, παιδαγωγικά».

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Αναστασία Σπυριδάκη με ανάρτησή της στο facebook σχολίασε επίσης το θέμα:

«Το 8ο δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης λειτουργεί κανονικά από το πρωί. Οι ελάχιστοι αχαρακτήριστοι γονείς που έβαλαν λουκέτο προχθές και το έβγαλαν χθες καθώς φοβήθηκαν τις συνέπειες, τώρα τα γύρισαν και κατηγορούν όσους τους υποκίνησαν, όσους τους έβαλαν on camera να το πράξουν, για να πουλήσουν την είδηση έναντι 50ευρου. Οι δημοσιογράφοι της Λέσβου, εκτός του ότι έχουμε απομονώσει εδώ και πολλά χρόνια όλα αυτά τα στοιχεία, είδαμε από νωρίς ότι τα κρούσματα παραπληροφόρησης και στημένων γεγονότων θα δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στην κοινωνία του νησιού και δράσαμε ανάλογα. Οι αρμόδιοι επιτέλους ας βάλουν ένα φρένο σ’ αυτή την κατρακύλα».

Σχετικές ειδήσεις