Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ράμα: Δεν θα βάλω νερό στο κρασί μου

Καλώντας τους Έλληνες του εξωτερικού να πάρουν…

Απίστευτο περιστατικό στη Μυτιλήνη: 19χρονη μετέφερε στη βαλίτσα της... 21χρονο

Στο πλοίο της γραμμής με προορισμό το…

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Το Μαξίμου βρίσκεται σε πανικό»

Απάντηση στο πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών,…

Θρήνος στα Καμένα Βούρλα: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Απόστολος Τσιτσιπάς

Σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Μεταμόρφωση.

Φθιώτιδα: Τρόμος με το φάντασμα του Μπρόκεν στο Μαυρίλο - Οι εικόνες που «τρέλαναν» τους κατοίκους

Μια φιγούρα, που η θέα της καθηλώνει…

Το Μετρό «απλώνεται» παντού – Νέες γραμμές και επεκτάσεις

Το Μετρό «απλώνεται» παντού – Νέες γραμμές και επεκτάσεις

Σε προχωρημένο στάδιο σχεδιασμού βρίσκεται η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας ενώ ταυτόχρονα «τρέχει» και η επέκταση και η επέκταση του Μετρό στον Πειραιά. 

Συγκεκριμένα, μέσα στο 2017 αναμένεται να πιάσει δουλειά ο Μετροπόντικας που θα σκάψει το πρώτο τμήμα της Γραμμής 4, η οποία έχει προϋπολογισμό 1,4 δισ., θα εκτείνεται σε 12 χλμ. και θα διαθέτει 14 σταθμούς. Το πρώτο τμήμα αφορά τη διαδρομή Ευαγγελισμός - Άλσος Βεΐκου και θα εξυπηρετεί καθημερινά 220.000 επιβάτες. Θεωρείται σημαντικό έργο, καθώς θα δημιουργήσει για πρώτη φορά ένα δίκτυο μέσων μεταφοράς σταθερής σε επιβαρυμένες και υποβαθισμένες περιοχές της πρωτεύουσας όπως η Κυψέλη, του Γκύζη και τα Εξάρχεια.

Ολόκληρη η γραμμή 4 του Μετρό (Περισσός - Άλσος Βεΐκου - Πανεπιστήμιο - Ευαγγελισμός - Βύρωνας - Κατεχάκη - Μαρούσι - Λυκόβρυση) θα έχει μήκος 33 χλμ., 29 σταθμούς και εκτιμώμενο προϋπολογισμό κατασκευής περίπου 3,3 δισ. ευρώ.

Παράλληλα προχωρά, αν και όχι χωρίς προβλήματα, η επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά. Συγκεκριμένα ο Μετροπόντικας έχει συναντήσει σπηλαιώσεις μεταξύ των σταθμών Νίκαια και Μανιάτικα και η διαδικασία προχωρά πλέον με αργά και προσεκτικά βήματα.  

Το ευχάριστο στην περίπτωση του Μετρό είναι ότι υπάρχει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, οπότε δεν αναμένεται να παρουσιαστούν προβλήματα χρηματοδότησης.