Με δύο σενάρια για τις συντάξεις κατατέθηκε στην Ε.Ε. το προσχέδιο Προϋπολογισμού 2019

Κατατέθηκε προς αξιολόγηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη…

Πασίγνωστος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα κινδυνεύει με φυλάκιση 12 ετών στην Τουρκία (Vid)

Τουρκικό δικαστήριο απέδωσε κατηγορίες στον γνωστό ποδοσφαιριστή…

LIVE CHAT Φινλανδία-Ελλάδα

Παρακολουθήστε από το LIVE CHAT του Onsports…

Νεκρή 30χρονη Γαλλίδα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλλιθέας

Τραγωδία με νεαρή γυναίκα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο…

Ιδού η «συμμορία» του Βίκτωρα Ρέστη - Καταπέλτης το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών

Βίκτωρας Ρέστης | Ειδήσεις: Ένας αξιωματικός που…

Ντροπή! Φτιάχνουν δέκα νέους σταθμούς διοδίων στην Εγνατία Οδό

Ντροπή! Φτιάχνουν δέκα νέους σταθμούς διοδίων στην Εγνατία Οδό

ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΘΑ ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ

Μετά το «πετσόκομμα» μισθών και συντάξεων, η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχουν βαλθεί να φορολογήσουν με τον πλέον ξεδιάντροπο τρόπο και τις μετακινήσεις των οδηγών στον οδικό άξονα εντός και πέριξ της Εγνατίας Οδού. Με ποιο τρόπο; Κατασκευάζοντας δέκα νέους σταθμούς διοδίων!

Κι ενώ ήδη το ταξίδι μετ’ επιστροφή με αυτοκίνητο στον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης κοστίζει περίπου 70 ευρώ, μόνο σε διόδια, το αρμόδιο υπουργείο αποφάσισε να επιβάλει χοντρό «χαράτσι» ακόμη και σε εκείνους που κινούνται στον άξονα Αλεξανδρούπολης - Ηγουμενίτσας.

Με απλά λόγια, η κυβέρνηση καθιστά τις επαγγελματικές και μη μετακινήσεις των οδηγών ΙΧ και ΔΧ οχημάτων περιττή πολυτέλεια!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», η Εγνατία Οδός Α.Ε. προκήρυξε το έργο: «Κατασκευή σταθμών διοδίων Παμβώτιδας, Μέστης, Ιεροπηγής και Ευζώνων επί της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αυτής αξόνων», ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τα νέα διόδια μετά το σταθμό του Προμαχώνα.

Δείτε στον χάρτη που ακολουθεί πού θα βρίσκονται τα νέα διόδια

diodia2 710x400 1

(Πηγή: Ελεύθερος Τύπος)

Ενδεικτικά, από τους δέκα συνολικά σταθμούς διοδίων, οι τέσσερις από αυτούς θα γίνουν στις κάθετες οδούς που συνδέονται με την Εγνατία και οι υπόλοιποι έξι μέσα στον αυτοκινητόδρομο.

Καταληκτική προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι η 22α Νοέμβριου 2016, ενώ το συνολικό κόστος των τεσσάρων σταθμών προϋπολογίζεται σε 6,9 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο σοκ για τους οδηγούς: Αυξάνονται τα διόδια – Δείτε πόσο θα πληρώνουμε

Νέο σοκ για τους οδηγούς: Αυξάνονται τα διόδια – Δείτε πόσο θα πληρώνουμε

Οι δανειστές επιβάλλουν διόδια!

Σύμφωνα, πάντα, με την εφημερίδα, εκτιμάται πως η προκήρυξη του συγκεκριμένου διαγωνισμού έγινε υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών, ώστε η Ελλάδα να λάβει την πολυπόθητη υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Προς τούτο και η ανακοίνωση του Ταμείου στην οποία αναφέρεται πως τα τεύχη δημοπράτησης θα κυκλοφορήσουν σε δεύτερο χρόνο, αφού ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις των ενδιαφερομένων.

Σημειώνεται πως για τον διεθνή διαγωνισμό υπεύθυνος φορέας είναι το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του: «Αποφασίσθηκε η δημοσίευση πρόσκλησης προκαταρκτικής διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα προκαταρκτικής μη δεσμευτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, καθώς και υποβολής παρατηρήσεων ή και απόψεων σχετικά με την αξιοποίηση του εν λόγω περιουσιακού στοιχείου μέχρι την 20/12/2016. Αλλωστε με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης πριν από το τέλος του 2016, το ΤΑΙΠΕ∆ θα προχωρήσει άμεσα, στις αρχές του 2017, στη δημοσίευση των σχετικών τευχών δημοπράτησης».