ΕΛΛΑΔΑ

Προκλητικό δημοσίευμα της SUN: «Είναι ασφαλές ένα ταξίδι στην Ελλάδα;»

Προκλητικό δημοσίευμα της SUN: «Είναι ασφαλές ένα ταξίδι στην Ελλάδα;»

Ένα προκλητικό δημοσίευμα για την Ελλάδα συνοδεύει το σημερινό φύλλο της βρετανικής εφημερίδας «THE SUN», με τον αρθρογράφο να αναρωτιέται εάν είναι ασφαλές ένα ταξίδι στην Ελλάδα.

Η βρετανική εφημερίδα στοχοποιεί την Ελλάδα επειδή βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης, ενώ ταυτόχρονα κάνει λόγο και για επικίνδυνες καταστάσεις στα ελληνικά νησιά όπως Μυτιλήνη και Κω εξαιτίας του προσφυγικού.

Το προσβλητικό για την Ελλάδα δημοσίευμα

the sun 2

Ο αρθρογράφος μάλιστα πάει και ένα βήμα παραπέρα αναφέροντας το περιστατικό της βόμβας που εξερράγη στα Εξάρχεια στις 12 Οκτωβρίου, τονίζοντας με αυτό τον τρόπο πόσο επικίνδυνο είναι ένα ταξίδι στην Ελλάδα.

Τέλος μέσα σε όλα γίνεται λόγος και για τις πορείες διαμαρτυρίας που γίνονται «κάθε λίγο και λιγάκι» στο κέντρο της Αθήνας, προειδοποιώντας οποιονδήποτε ομοεθνή τους πως θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο αν επιλέξει να βρεθεί σε κάποια πορεία. Μάλιστα, το δημοσίευμα συμβουλεύει τους Βρετανούς τουρίστες να «αποφύγουν όλες τις πορείες διαμαρτυρίας και να ακολουθήσουν τη συμβουλή των τοπικών αρχών ασφαλείας».

Όσον αφορά τη Μυτιλήνη και την Κω, η «The Sun» αναφέρει πως ο αριθμός των προσφύγων αυξάνεται δραματικά. Ωστόσο, τονίζεται πως:

«Η βρετανική Πρεσβεία εξετάζει την κατάσταση, αλλά στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν αναφορές για συγκεκριμένους κινδύνους στους Βρετανούς που είτε επισκέπτονται τα νησιά ή βρίσκονται στα σύνορά τους».

Χαρακτηριστικό δείγμα της ανησυχίας των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πως το δημοσίευμα της εφημερίδας ενημέρωσε τους ομοεθνείς τους σχετικά με τους αριθμούς επείγουσας ανάγκης, τους οποίους μπορούν να καλέσουν αν κινδυνεύσουν ενώ βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος.

Σχετικές ειδήσεις