ΕΛΛΑΔΑ

«Πνίγηκε» η Δυτική Ελλάδα από την κακοκαιρία - Το Μεσολόγγι μετρά τις πληγές του

«Πνίγηκε» η Δυτική Ελλάδα από την κακοκαιρία - Το Μεσολόγγι μετρά τις πληγές του

Προβλήματα και ανυπολόγιστες καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία που «σάρωσε» το Σάββατο (22/10) τη δυτική Ελλάδα αλλά και την Αττική.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται από το Σάββατο το Μεσολόγγι μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή προκαλώντας τεράστιες ζημιές σε σπίτια, χωράφια και δρόμους.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας από τη δυτική Ελλάδα ξεκίνησε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, με το Μεσολόγγι να δέχεται το πιο ισχυρό «χτύπημα». Μάλιστα, αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο δήμος Μεσολογγίου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ύστερα από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας.

mes1

Λόγω των μεγάλων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν, ο δήμος Μεσολογγίου σε ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι ο Δήμος Ιερής Πόλης, έχει διασφαλίσει κατάλυμα και διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία της περιοχής σε όσους κατοίκους αδυνατούν να παραμείνουν στις οικίες τους.

barka

Ορισμένοι κάτοικοι του Μεσολογγίου δε δίστασαν να βγουν ακόμα και με βάρκες στους δρόμους οι οποίοι είχαν μετατραπεί κυριολεκτικά σε ποτάμια.

Άλλα δημοτικά διαμερίσματα τα οποίο αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι του Αιτωλικού και οι τοπικές κοινότητες Αγίου Γεωργίου, Ευηνοχωρίου, Αγίου Θωμά και Σταμνών.

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, έκανε χθες λόγο για πρωτοφανή όγκο νερού που έπεσε στην περιοχή.

Δείτε το βίντεο από τις πλημμύρες στο Μεσολόγγι:

«Πνίγηκε» και η Ναύπακτος

Προβλήματα καταγράφονται και στην Ναύπακτο, όπου εκεί η Πυροσβεστική δέχθηκε χθες περίπου 20 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων. Μάλιστα σε περιοχή της Ναυπακτίας η Πυροσβεστική προχώρησε στον απεγκλωβισμό γυναίκας από αυτοκίνητο.

naf1

Δείτε τα βίντεο από τις πλημμύρες στη Ναύπακτο:

Πλημμύρες και τραυματισμοί στην Πάτρα

Επίσης, η καταιγίδα που έπληξε την Πάτρα, η οποία συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, προκάλεσε πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 25 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων. Μάλιστα κατά την διάρκεια της καταιγίδας σημειώθηκε ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Πάτρας.

2618008

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, μια γυναίκα τραυματίστηκε στην Οβρυά Πατρών όταν στην προσπάθειά της να κατέβει από ταξί, πρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει σε φρεάτιο. Η γυναίκα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

2618009
2618010

Στο έλεος των πλημμυρών και η Άρτα

Παράλληλα, ζημιές σημειώθηκαν και στην Άρτα, εξαιτίας της δυνατής νεροποντής τα ξημερώματα.

Συγκεκριμένα πλημμύρισαν σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες, στην πεδιάδα της Άρτας. Το νερό έχει σκεπάσει γέφυρες, αυλές, γήπεδα και χωράφια κοντά στον Αμβρακικό.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι κάτοικοι καταλογίζουν ευθύνες για την κατάσταση στους αρμόδιους, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, παρά την πρόβλεψη για έντονα καιρικά δεν έθεσαν σε λειτουργία τις τουρμπίνες του αντλιοστασίου στη Βίγλα, ώστε να παροχετευθούν τα νερά που εγκλωβίζονται στα χαμηλότερα σημεία της πεδιάδας.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και στην Αττική

Λίγο πριν τις 12:30, άρχισε η δυνατή βροχόπτωση και στην Αττική, προκαλώντας χάος στους δρόμους.

2617949

Στην Αττική, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής δέχτηκε πάνω από 100 κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγεια και ισόγειο σπιτιών και καταστημάτων και κοπές δέντρων, στα Βόρεια, τα Νότια, Δυτικά Προάστια και το κέντρο.

Πηγή φωτογραφιών, βίντεο: nafpaktianews.gr, tempo24.gr, onairnews.gr

Σχετικές ειδήσεις