ΕΛΛΑΔΑ

28η Οκτωβρίου: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη (vid+pics)

28η Οκτωβρίου: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη (vid+pics)

Με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια ολοκληρώθηκε η μεγαλοπρεπής στρατιωτική παρέλαση τηςΘεσσαλονίκης για τονεορτασμό της εθνικής επετείου της 28ηςΟκτωβρίου-Το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου του F-16 Σωτήρη Στράλη που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης σε όλη την Ελλάδα.

Με την εντυπωσιακή επίδειξη πολεμικού αεροσκάφους F-16 έκλεισε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, όπου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Την στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Νωρίτερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού αφού πρώτα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου (πρώην Κέννεντυ), από την οδό Γεωργίου Παπανδρέου (πρώην Ανθέων) μέχρι τον Λευκό Πύργο» και ατά σειρά παρέλασαν το Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού, η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων, το Πυροβολικό, το Μηχανικό, οι Διαβιβάσεις, το Υγειονομικό, η Πολεμική Αεροπορία, η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα και τέλος τα πεζοπόρα τμήματα.

stratiotikh parelasi 9

stratiotikh parelasi 10
stratiotikh parelasi 11
stratiotikh parelasi 12

Θερμό ήταν τα χειροκροτήματα του παρευρισκόμενου πλήθους για τους ανάπηρους πολέμου και του συλλόγου «Κομάντος 74» οι οποίοι παρέλασαν με τα αμαξίδια τους.

Η εικόνα που ξεχώρισε ήταν η πανέμορφη γυναίκα πιλότος του ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού, που πέταξε σε χαμηλό ύψος πάνω από την παρέλαση.

gynaika pilotos

Εντυπωσιακές ήταν οι εικόνες από την ομάδα αλεξιπτωτιστών Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) που έπεσε από ελικόπτερο Σινούκ στον Θερμαϊκό Κόλπο κάνοντας μια μικρή επίδειξη της εκπαίδευσής της.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Παυλόπουλος: Ενωμένοι να αντισταθούμε στη κρίση

paulopoulos parelash

«Ενωμένοι, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι να αξιοποιήσουμε σήμερα την εθνική κληρονομιά του "ΟΧΙ" για να αντισταθούμε στην κρίση και σε όσους επιβουλεύονται τα εθνικά μας δίκαια», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει ξανά στην Ευρωπαϊκή Ενωση και να της δείξει το δρόμο να αντιμετωπίσει τα δικά της προβλήματα στη βάση των θεμελιωδών αρχών και αξιών της.

Ένταση κατά την διάρκεια της παρέλασης

Νωρίτερα, «παρέμβαση» στη στρατιωτική παρέλαση που βρισκόταν σε εξέλιξη έκαναν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων και της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν στο δρόμο που γίνεται η παρέλαση, αλλά εμποδίστηκαν από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση... Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δείτε τις φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης: Ο τσολιάς της στρατιωτικής παρέλασης που «γονάτισε» το διαδίκτυο (pics)

Σχετικές ειδήσεις