Θεσσαλονίκη: Δωρεάν κάστανα και κρασί σήμερα

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν κάστανα και κρασί σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016,θα γίνει η 7η ετήσια Γιορτή Κάστανου στα Πετροκέρασα Θεσσαλονίκης, την οποία διοργανώνει ο τοπικός σύλλογος Μ.Α.Σ. Ομβριανός. Τα Πετροκέρασα είναι ένας από τους πολύ λίγους εναπομείναντες παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς της χώρας, από τους παλαιότερους ιστορικά, και σε υψόμετρο 580 μέτρων στους βορεινούς πρόποδες της οροσειράς Χορτιάτη-Χολομώντα

Οι επισκέπτες καλωσορίζονται με κάστανα ψημένα στα κάρβουνα και με κόκκινο κρασί, ενώ μπορούν να περιηγηθούν στα σοκάκια του χωριού αλλά και να απολαύσουν την τοπική κουζίνα κάτω από τα θεόρατα πλατάνια της Πλατείας, όπου θα γίνει και το γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
 
Φέτος θα μας συνοδέψει στο γλέντι μας, και ο Χορευτικός όμιλος της Γαλάτιστας!
 
Όπως σε κάθε αντίστοιχη εκδήλωση, παραγωγοί του χωριού μαζί με παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής θα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εκθέσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα της γης μας: κάστανα, ρόδια, μήλα, φλαμούρι, μέλι, τσίπουρο, κρασί, κ.ά.
 
Την ίδια μέρα, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν και τον πρόσφατα αναπαλαιωμένο Πετρόμυλο των Πετροκεράσων ,δίπλα ακριβώς στην κεντρική πλατεία.
 
Πηγή: typosethes