ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Ένταση και μικροσυμπλοκές μεταξύ μεταναστών στη Σούδα (vid)

Χίος: Ένταση και μικροσυμπλοκές μεταξύ μεταναστών στη Σούδα (vid)

Τεταμένη είναι η κατάσταση στον καταυλισμό της Σούδας από τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, 4 Νοεμβρίου 2016, λόγω αφενός της έντονης βροχόπτωσης, που έχει μετατρέψει ορισμένα σημεία του χώρου σε μικρές λίμνες και αφετέρου λόγω των μικροσυμπλοκών μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, για αδιευκρίνιστους λόγους.

Η βροχή, η οποία υπήρξε κατά περιόδους έντονη είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κυριολεκτικά τα σημεία του χώρου του καταυλισμού που βρίσκονται προς την πλευρά των τειχών και να «κολυμπήσουν» οι σκηνές.

Το ίδιο συνέβη και με τις σκηνές που βρίσκονται εκτός του οριοθετημένου χώρου του καταυλισμού και κυρίως προς την παραλία της περιοχής.

Η ένταση λόγω της απαράδεκτης κατάστασης που δημιουργήθηκε για δεκάδες ανθρώπους που διαμένουν στις σκηνές δεν άργησε να φέρει και ένταση, που εκδηλώθηκε για λόγους που δεν είναι φανεροί μεταξύ ομάδων διαφορετικών εθνικοτήτων.

Από τις μικροσυμπλοκές που εκδηλώθηκαν μετά τις 2 το μεσημέρι υπήρξαν μικροτραυματισμοί, ενώ εγκαίρως επενέβησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, που βρίσκονται στην περιοχή, για τη αποκατάσταση της ηρεμίας.

Η ηρεμία, ωστόσο, είναι εντελώς επιφανειακή, αφού λίγο αργότερα πάλι εκδηλώθηκαν μικροσυμπλοκές, που σταμάτησαν με την επέμβαση των ψυχραιμότερων.

Δείτε το βίντεο του astraparis.gr που ακολουθεί

Σχετικές ειδήσεις