ΕΛΛΑΔΑ

Θάνος Πλεύρης: Σκληρή η μάχη του πρώην βουλευτή με τη σηψαιμία - Σε τι ελπίζουν οι γιατροί

Θάνος Πλεύρης: Σκληρή η μάχη του πρώην βουλευτή με τη σηψαιμία - Σε τι ελπίζουν οι γιατροί

Θάνος Πλεύρης: Με συμμάχους το νεαρό της ηλικίας του και τον δυνατό του οργανισμό, ο πρώην βουλευτής συνεχίζει να δίνει τη μάχη για να ξεπεράσει τη σηψαιμία που «χτύπησε» το σώμα του.

Για πέμπτο εικοσιτετράωρο ο Θάνος Πλεύρης νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού νοσοκομείου όπου είχε οδηγηθεί την Κυριακή (13/11) με σηψαιμία.

Σύμφωνα με τους γιατρούς -οι οποίοι είναι πολύ συγκρατημένοι στις εκτιμήσεις τους- το γεγονός ότι η κατάσταση της υγείας του δεν επιδεινώνεται και παραμένει σταθερή, είναι ένα θετικό στοιχείο. Τονίζουν όμως επίσης ότι όσο περισσότερο παραμένει ένας ασθενής στην Εντατική, τόσο περισσότερο επιβαρύνεται ο οργανισμός του.

Ο 39χρονος δικηγόρος νοσηλεύεται διασωληνωμένος ενώ κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό να επιχειρήσουν οι γιατροί να τον βγάλουν σταδιακά από τη μηχανική υποστήριξη προκειμένου να δουν πως θα αντιδράσει ο οργανισμός του.

Σε κάθε περίπτωση, τα ιατρικά ανακοινωθέντα που έχουν εκδοθεί έως τώρα από την κλινική, επισημαίνουν ότι η κατάσταση της υγείας του Θάνου Πλεύρη είναι «ιδιατέρως κρίσιμη».

Να σημειωθεί ότι όπως είχε ανακοινώσει «ο κ. Αθανάσιος Πλεύρης εισήχθη την Κυριακή 13/11/16, στις 10.00 π.μ., στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, με εικόνα σήψης. Είχαν προηγηθεί αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη».

Παρέμβαση ΕΙΝΑΠ για ορισμένα ΜΜΕ

Εν τω μεταξύ χθες Πέμπτη, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά καταφέρθηκε εναντίον κάποιων δημοσιογράφων για το χειρισμό της είδησης της περιπέτειας του Θάνου Πλεύρη.

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με αφορμή τη δημοσιότητα σχετικά με την περιπέτεια υγείας του Θάνου Πλεύρη, διαπιστώνει ιδιαίτερα αρνητικά φαινόμενα που, δυστυχώς επαναλαμβάνονται σχεδόν κάθε φορά που κάποιος επώνυμος ασθενεί», αναφέρει η ΕΙΝΑΠ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

- Είναι αυτονόητο πως όταν ο οποιοσδήποτε έχει πρόβλημα υγείας, θα πρέπει όλοι να εύχονται ευοίωνη εξέλιξη και να συμπαραστέκονται στις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών, ανεξάρτητα από την κοινωνική – οικονομική κατάσταση, φυλή, ιθαγένεια ή πολιτική τοποθέτηση του οποιουδήποτε ασθενούς.

- Είναι απαράδεκτο ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές να επιδίδονται σε «λάιφ στάιλ» κουτσομπολίστικες αναφορές σε προσωπικά δεδομένα του ασθενούς, χωρίς μάλιστα την έγκριση των οικείων του.

- Ιδιαίτερα απαράδεκτη ήταν πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή 15/11/16 όπου γνωστός δημοσιογράφος συκοφαντούσε με αντιδεοντολογικό τρόπο συλλήβδην τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ αν είχε κάνει, ως όφειλε, στοιχειώδη δημοσιογραφική έρευνα θα ήξερε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση η αρχική αγγειοχειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτική κλινική (χωρίς αυτό, βέβαια, να έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία).

- Επίσης απαράδεκτη ήταν απογευματινή τηλεοπτική εκπομπή 15/11/16, όπου επίσης γνωστός δημοσιογράφος επιδόθηκε σε ατεκμηρίωτη «ιατρική λαθολογία», ενώ είναι γνωστό πως καμία απολύτως χειρουργική επέμβαση δεν είναι τελείως ακίνδυνη και πάντα υπάρχει μικρός ή μεγαλύτερος κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών.

Η ΕΙΝΑΠ απαιτεί από όλα τα ΜΜΕ (διαδικτυακά, ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά και έντυπα) να τηρούν σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις τους στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας, έτσι ώστε να προστατεύεται ο σεβασμός προς τον ασθενή, πρώτα και κύρια, αλλά και να μην γίνεται εκμετάλλευση προς άγραν ακροαματικότητας ή προς προώθηση πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων».

Σχετικές ειδήσεις