ΕΛΛΑΔΑ

Νέα ένταση σε πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη: «Αέρα, αέρα να φύγει η χολέρα» (video)

Νέα ένταση σε πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη: «Αέρα, αέρα να φύγει η χολέρα» (video)

Να αποτρέψουν τους πλειστηριασμούς ενός αγροτεμαχίου στο Πανόραμα και δύο επαγγελματικών χώρων επιδίωξαν μέλη του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, τα οποία συγκεντρώθηκαν και σήμερα (30/11) στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου προκλήθηκε ένταση.

Τα μέλη πλησίασαν την έδρα όπου βρισκόταν και η Πρόεδρος της Ένωσης Συμβολαιογράφων, Ιωάννα Χρουσαλά - Μπιλίση, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της και ζητώντας να αποχωρήσει διακόπτοντας τους πλειστηριασμούς.

Στην αίθουσα βρίσκονταν και αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο δεν χρειάστηκε να παρέμβουν.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Χρουσαλά – Μπιλίση, γνωστοποίησε πάντως ότι για σήμερα «υπήρχαν 30 κατοικίες για πλειστηριασμό και η Ένωση δεν έδωσε άδεια για κανέναν».

Υπενθυμίζεται ότι οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τα καθήκοντά τους, όσον αφορά στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Κατ' εξαίρεση, σύμφωνα με τη συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, «θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της συντονιστικής επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβληθεί κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα».

Πηγή: thestival.gr

Σχετικές ειδήσεις