ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη στα Everest: Τι πραγματικά προκάλεσε την τραγωδία

Έκρηξη στα Everest: Τι πραγματικά προκάλεσε την τραγωδία

Φονική έκρηξη:Ανείπωτη η θλίψη για την 39χρονη - Ποιο το πιθανότερο αίτιο της έκρηξης

Η διαφυγή αερίου και συγκριμένα φρέον ψυγείου, είναι η εκδοχή στην οποία φαίνεται να καταλήγουν οι αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για το λόγο που προκάλεσε τη φονική έκρηξη στην πλατεία Βικτωρίας.

Άλλωστε όπως διευκρίνισαν οι υπεύθυνοι του καταστήματος Everest στην πλατεία Βικτωρίας, στη συμβολή των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Χέυδεν όπου έχασε τη ζωή της μια γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών και τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι, στο χώρο δεν υπήρχε ούτε φυσικό αερίο αλλά ούτε και προπάνιο.

everest1

Όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής από τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής από την προανάκριση, το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια εργασιών που εκτελούσε ψυκτικός στο υπόγειο του καταστήματος.

Ο τεχνικός φέρεται να είχε φιάλη ασετυλίνης, την οποία χρησιμοποιούσε για το φλόγιστρο με το οποίο έκοβε ή κολλούσε τους χαλκοσωλήνες στους ψυκτικούς θαλάμους.

Το δυστύχημα, πιθανολογούν οι ειδικοί, σημειώθηκε επειδή δεν είχαν αδειάσει οι σωλήνες από το φρέον, το οποίο όταν έρχεται σε επαφή με φλόγα, διασπάται και σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει έκρηξη.

Φαίνεται λοιπόν, ότι ο τεχνικός άναψε το φλόγιστρο με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά και στη συνέχεια έκρηξη.

everest3

Ο τεχνικός -ο οποίος υπέστη εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο- πρόλαβε να βγει από το υπόγειο και να φωνάξει στον κόσμο να απομακρυνθεί καθώς υπήρχε φόβος έκρηξης, κάτι που συνέβη αμέσως μετά.

Από την ισχυρή έκρηξη έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές στο κατάστημα όπου σημειώθηκε η τραγωδία, αλλά και σε διπλανά καταστήματα και σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που πέταξε μοτοσυκλέτες που ήταν σταθμευμένες έξω από το κατάστημα.

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

ekrixi

Η άτυχη 39χρονη Βασιλική Παραστατίδου, βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Εργαζόταν επί δεκαπέντε χρόνια ως λογίστρια στη συγκεκριμένη επιχείρηση και χθες το πρωί είχε πάει νωρίς στο κατάστημα προκειμένου να ολοκληρώσει τη δουλειά της γρήγορα και να προλάβει να οργανώσει τα γενέθλια της 12χρονης κόρης της, που ήταν την ίδια ημέρα.

Η άτυχη 39χρονη είναι μητέρα δύο παιδιών και ο σύζυγός της, υπάλληλος και αυτός της ίδιας εταιρείας μόλις έμαθε για την έκρηξη έσπευσε στο σημείο, όπου και ενημερώθηκε από τους συναδέλφους του για την τραγική είδηση.

ekrixi2

Στο σημείο της έκρηξης, 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα «πάλεψαν» με τις φλόγες κι όταν έφτασαν στο υπόγειο του καταστήματος, εκεί όπου βρισκόταν το γραφείο της 42χρονης, βρέθηκαν μπροστά στην απόλυτη καταστροφή και αντίκρισαν την άτυχη γυναίκα, νεκρή.

Πέντε ακόμα άτομα τραυματίστηκαν στην έκρηξη, τα τέσσερα από τα οποία ελαφρά. Ο πέμπτος, ο ψυκτικός που βρισκόταν στο υπόγειο τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά είναι πιο σοβαρά καθώς έχει υποστεί εγκαύματα.

Η ανακοίνωση της εταιρείας για την έκρηξη στο «Everest»

Ανακοίνωση για την έκρηξη στο κατάστημα «Everest», στη συμβολή των οδών Χέυδεν και 3ης Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Βικτωρίας, εξέδωσε η εταιρεία που διαχειρίζεται τη γνωστή αλυσίδα ταχυφαγείων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Με βαθιά οδύνη στην εταιρεία Everfood A.E., διαχειρίστρια εταιρεία του καταστήματος everest στην πλατεία Βικτωρίας, βιώνουμε την απώλεια συναδέλφου, μετά από έκρηξη το πρωί, κατά τη διάρκεια εργασιών συνεργείου ψυκτικών.

Το τραγικό θύμα, η Βασιλική Παραστατίδου, εργάζονταν δεκαπέντε χρόνια στην εταιρεία και θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας ως υπόδειγμα εργαζόμενου, συζύγου και μητέρας.

Η διοίκηση της εταιρείας, όλο το προσωπικό και οι συνεργάτες είναι συγκλονισμένοι καθώς συμμερίζονται τον πόνο των οικείων της και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην οικογένειά της.

Επίσης η εταιρεία δηλώνει ότι θα προσφέρει κάθε συμπαράσταση στους τραυματίες και εύχεται σε όλους πλήρη ανάρρωση το ταχύτερο δυνατόν.

Η διοίκηση της εταιρείας από την πρώτη στιγμή του θλιβερού συμβάντος έχει προσφέρει στην πυροσβεστική και τις άλλες υπηρεσίες και αρχές κάθε αναγκαία συνδρομή και δηλώνει ότι θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην πλήρη διαλεύκανση των αιτίων του τραγικού αυτού γεγονότος».

Δείτε εδώ εικόνα από το σημείο

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Δείτε βίντεο από το σημείο της έκρηξης:

Σχετικές ειδήσεις