ΕΛΛΑΔΑ

Ξεσπά ο πατέρας της φοιτήτριας για τον Αφγανό δολοφόνο: «Η κόρη μου πετάγεται στον ύπνο της»

Ξεσπά ο πατέρας της φοιτήτριας για τον Αφγανό δολοφόνο: «Η κόρη μου πετάγεται στον ύπνο της»

«Πώς θα πω στο κορίτσι µου ότι αυτό το κάθαρµα που της κατέστρεψε τη ζωή και την πέταξε στον γκρεµό ήταν ελεύθερο και σκότωσε µία άλλη κοπέλα;», ξεσπά οργισμένος ο πατέρας της 23χρονης φοιτήτριας στην Κέρκυρα, που είχε δεχτεί επίθεση από τον Αφγανό δολοφόνο της 19χρονης στο Φράιμπουργκ.

Είναι ο Παντελής Χάιδος, πατέρας της 23χρονης Σπυριδούλας, που ο Αφγανός Χουσεΐν Καβάρι αποπειράθηκε να σκοτώσει στις 26 Μαΐου 2013 στην Κέρκυρα. Την είχε ακινητοποιήσει για να τη ληστέψει και την είχε ρίξει στον γκρεµό, από ύψος οκτώ μέτρων, τραυµατίζοντάς τη σοβαρά.

Η οργή και η θλίψη κυρίευσαν την οικογένεια Χάιδου µόλις πληροφορήθηκαν ότι ο νεαρός Αφγανός, που λίγο έλειψε να δολοφονήσει τη Σπυριδούλα, αποφυλακίστηκε πρόωρα από τις ελληνικές φυλακές και διέφυγε στη Γερµανία, όπου βίασε και σκότωσε τη 19χρονη, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η Real, φοιτήτρια Μαρία Λαντενµπέργκερ, κόρη του Κλέµενς Λαντενµπέργκερ, διακεκριµένου δικηγόρου και νοµικού συµβούλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το σοκ, µάλιστα, έγινε µεγαλύτερο όταν έµαθαν ότι ο τρόπος δράσης του Αφγανού ήταν ακριβώς ο ίδιος που είχε εφαρμόσει και στην περίπτωση της Ελληνίδας φοιτήτριας στην Κέρκυρα. Το ίδιο πρόσωπο, ο Χ. Καβάρι, βρέθηκε τη νύχτα της 16ης Οκτωβρίου 2016 στον δρόµο της 19χρονης Μαρίας κοντά στο Φράιµπουργκ, την ακινητοποίησε ρίχνοντάς την από το ποδήλατό της και τη βίασε, ενώ στη συνέχεια τη σκότωσε και έριξε τη σορό της στα παγωµένα νερά του ποταµού Ντρέισαµ. «Πώς να πιστέψω ότι τον άφησαν ελεύθερο να σκοτώσει; Σε τι κράτος ζούµε, Θεέ µου. Εµείς πιστεύαµε ότι ήταν στη φυλακή. ∆έκα χρόνια κάθειρξη είχε και λίγα ήταν για το κακό που µας έκανε. Η κόρη µου ακόµη πετάγεται στον ύπνο της τα βράδια από τους εφιάλτες που βλέπει», λέει ο Π. Χάιδος.

afganos3

«Φύγαµε για να µη θυµόµαστε. Άφησα τα πάντα για το παιδί µου. Πνίγηκα στα χρέη και καταστράφηκα οικονοµικά. Και τώρα πάλι αυτός ο εφιάλτης», µονολογεί. «Ακόµη και σήµερα η κόρη µου, που τελείωσε το πανεπιστήμιο και άρχισε να δουλεύει ως εκπαιδευτικός στο Αγρίνιο, υποφέρει από πόνους. Με τα χειρουργεία δεν τελειώσαµε, τις επόµενες ηµέρες θα κάνει ένα ακόµη. Και πάλι νοιάζοµαι και αυτούς τους γονείς που κλαίνε την κόρη τους στη Γερµανία και τρελαίνοµαι», προσθέτει ο πατέρας της Σπυριδούλα

Το χρονικό του εγκλήματος

Στις 14 ∆εκεµβρίου από τη γερµανική Εισαγγελία στάλθηκαν τα δακτυλικά του αποτυπώµατα και φωτογραφίες του στην ΕΛ.ΑΣ., κάτι που σηµαίνει ότι οι Γερµανοί αστυνοµικοί είχαν αµελήσει να τον ελέγξουν στο ευρωπαϊκό σύστηµα καταχώρισης µεταναστών και προσφύγων, όταν υπέβαλε το αίτηµα ασύλου. Τα στοιχεία του είχαν ενταχθεί στο σύστηµα όταν είχε έλθει στην Ελλάδα, στις 18 Ιανουαρίου 2013.

Η ∆ιεύθυνση Εγκληµατολογικών Ερευνών µε την αντιπαραβολή των αποτυπωµάτων αυτών επιβεβαίωσε επίσηµα ότι ο Χ. Καβάρι, ο οποίος και πάλι δήλωνε 17 ετών, ήταν ο δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας της φοιτήτριας Σπ. Χάιδου στις 26 Μαΐου 2013 στην Κέρκυρα. Στις 12 Φεβρουαρίου 2014 καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση και µεταφέρθηκε στις φυλακές ανηλίκων του Βόλου, όπου παρέµεινε συνολικά 21 µήνες. Τελικά, αποφυλακίστηκε υπό όρους, βάσει του νόµου Παρασκευόπουλου περί αποσυµφόρησης των φυλακών, αφού είχε εκτίσει πλασµατικό χρόνο 2/5 της ποινής του λόγω εργασίας και παρακολούθησης σχολείου στις φυλακές. Ο «µόνιµα» 17χρονος Αφγανός αποφυλακίστηκε στις 31 Οκτωβρίου 2015, δηλώνοντας ως τόπο µόνιµης διαµονής του διαµέρισµα της οδού Αχαρνών και µε την υποχρέωση να παρουσιάζεται ανά δεκαπενθήµερο στο αστυνοµικό τµήµα του Αγίου Παντελεήµονα. Αµέσως µετά την αποφυλάκισή του εµφανίστηκε ως όφειλε στο αστυνοµικό τµήµα, όµως από εκεί και πέρα χάνεται κάθε ίχνος του. Αρχές ∆εκεµβρίου ενηµερώνονται όλες οι αρµόδιες υπηρεσίες ότι δεν τηρεί τους όρους αποφυλάκισης, µε αποτέλεσµα να σηµάνει συναγερµός στις 30 ∆εκεµβρίου. Μέχρι τότε, όµως, ο Χ. Καβάρι βρισκόταν ήδη στη Γερµανία, όπου ταξίδεψε εκμεταλλευόμενος το τεράστιο προσφυγικό ρεύµα προς την κεντρική Ευρώπη και υπέβαλε αίτηµα ασύλου ως ασυνόδευτος ανήλικος στις 12 Νοεµβρίου.

Σχετικές ειδήσεις