ΕΛΛΑΔΑ

Χριστούγεννα 2016: Με τι καιρό θα γιορτάσουμε τη γέννηση του Χριστού

Χριστούγεννα 2016: Με τι καιρό θα γιορτάσουμε τη γέννηση του Χριστού

Καιρός:Μπορεί τις επόμενες ημέρες, το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας να είναι «ντυμένο» μεκαταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα, τα Χριστούγεννα όμως θα είναι μια διαφορετική... περίπτωση.

Τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Greek-Weather.Org, δείχνουν ότι στις 22 - 23 Δεκεμβρίου αναμένεται να πέσουν χιόνια πρόσκαιρα ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Θράκης, της ανατολικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, αλλά και σε ορεινά και ημιορεινά, πρόσκαιρα και σε χαμηλά υψόμετρα, της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, καθώς και των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στο… παιχνίδι του χιονιού θα «παίξουν» και πολλές περιοχές της Αττικής, με τις νιφάδες να κάνουν την εμφάνισή τους στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Χιόνια αναμένονται και σε Πάρνηθα και Πεντέλη.

Η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 3 έως και 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια προάστια θα είναι μικρότερη κατά 2 - 3 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός των Χριστουγέννων

Το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει από την παραμονή των Χριστουγέννων, με τον ήλιο να κάνει την εμφάνισή του και να ανεβάζει τη θερμοκρασία.

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του ΣΚΑΪ, Χριστίνα Σούζη, από το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου οι βροχές θα περιοριστούν και σταδιακά θα σταματήσουν ενώ το θερμόμετρο θα πάρει την... ανηφόρα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την πρόγνωση της Χριστίνας Σούζη στον ΣΚΑΪ:

Σχετικές ειδήσεις