Παραλίγο τραγωδία στη Σούδα: Μετανάστης απείλησε να κρεμαστεί (pics)

Παραλίγο τραγωδία στη Σούδα: Μετανάστης απείλησε να κρεμαστεί (pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στα άκρα οδηγείται καθημερινά η κατάσταση στον καταυλισμό της Σούδας, αφού στις άθλιες συνθήκες διαμονή ήρθε να προστεθεί και η διακοπή παροχής ρεύματος και νερού.

Οι μετανάστες που ξεκίνησαν από χθες (19/12/2016) απεργία πείνας συνεχίζουν και σήμερα διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένοι να ζουν.

Παρά τις εκκλήσεις τους, η διαμάχη μεταξύ Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και Δήμου Χίου, για το ποιος τελικά θα πληρώσει τον λογαριασμό ρεύματος, στερεί από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ακόμα και τα απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Φθάνοντας στα άκρα, ένας από τους διαμαρτυρόμενους μετανάστες, το πρωί της Τρίτης, έδεσε ένα κασκόλ στο λαιμό του απειλώντας ότι θα κρεμαστεί από μεταλλικά υποστηρίγματα. Για πάνω από μισή ώρα άλλοι μετανάστες καθώς και εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας προσπαθούσαν να τον κατεβάσουν, αφού προηγουμένως είχε ανέβει σε έναν κάδο απορριμμάτων απειλώντας ότι θα βρεθεί στο κενό αν δεν εισακουστούν τα αιτήματα των μεταναστών.

Τελικά συνοδεία εκπροσώπων ανθρωπιστικών φορέων και αστυνομικών οδηγήθηκε στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου προκειμένου να εξεταστεί από ψυχίατρο.

Πηγή: politischios.gr

 

PHOTO GALLERY