ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός ΤΩΡΑ: Πού χιονίζει στην Ελλάδα – Θεοφάνεια με παγωνιά σε όλη τη χώρα

Καιρός ΤΩΡΑ: Πού χιονίζει στην Ελλάδα – Θεοφάνεια με παγωνιά σε όλη τη χώρα

Ειδήσεις/καιρός: Η κακοκαιρία με το όνομα «Αριάδνη» άρχισε να χτυπά από το απόγευμα της Πέμπτης τη χώρα.

Ο σιβηρικός αντικυκλώνας κινείται πάνω από τη βόρεια και βορειοδυτική Ελλάδα και αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες όλη τη χώρα με ιδιαίτερη σφοδρότητα.

Στη βόρεια Ελλάδα έχει ξεκινήσει η χιονόπτωση, με τη Φλώρινα να έχει ήδη ντυθεί στα λευκά όπως και πολλές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Χιόνια αναμένονται και στην Ήπειρο με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν χιονόστρωση ακόμα και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ

Το βαρομετρικό πλήττει και το Ιόνιο, με θυελλώδεις ανέμους, βροχές και ισχυρές καταιγίδες. Από το λιμάνι της Κυλλήνης έχει απαγορευτεί ο απόπλους των πλοίων.

Απαγορευτικό απόπλου έχει εκδοθεί και για το λιμάνι του Πειραιά καθώς, στο Αιγαίο πνέουν άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ.

Η «Αριάδνη» θα κινηθεί την Παρασκευή ανατολικά χτυπώντας όλη την ηπειρωτική χώρα. Οι χιονοπτώσεις θα είναι έντονες στα ορεινά ενώ θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Το κρύο σε όλη τη χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο θα είναι τσουχτερό και ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους μηδέν βαθμούς.

Το υπουργείο Εσωτερικών, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, το Λιμενικό, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι βρίσκονται σε καθεστώς «κόκκινου συναγερμού».

Θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας

Από το βράδυ της Παρασκευής, ημέρα των Φώτων, περιμένουμε χιόνια στα βουνά της Αττικής και στα βόρεια προάστια, ενώ θα το «στρώσει» σε μία νοητή γραμμή από την Αττική Οδό και πάνω.

Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, θα χιονίσει και στην Αθήνα. Μάλιστα, το Σάββατο δεν αποκλείεται να έχουμε χιονοστρώσεις στις ευαίσθητες επιφάνειες, όπως είναι τα αυτοκίνητα και οι ταράτσες.

Σιβηρία η χώρα

Πολικές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος, ο υδράργυρος στη βόρεια Ελλάδα θα πέσει 20 βαθμούς υπό το μηδέν. Στην Αθήνα το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 1 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη από -7 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το χιονιά που θα σαρώσει τη χώρα μας

Ο καιρός τα Θεοφάνεια από την ΕΜΥ

Η πρόγνωση του καιρού για τα Θεοφάνεια, 6 Ιανουαρίου 2017 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Κακοκαιρία θα επικρατήσει σε ολόκληρη τη χώρα την ημέρα των Φώτων (6/1), σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κατά τις πρωινές ώρες στα νησιά του Αιγαίου και τις παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής χώρας και μέχρι το βράδυ κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και στις πεδινές περιοχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές μέχρι το απόγευμα στα βόρεια και από το βράδυ στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις 7 με 8 και τοπικά το πρωί στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν τις πρωινές ώρες στην Αττική. Από το απόγευμα χιονοπτώσεις στα ορεινά και κατά τη διάρκεια της νύχτας και στα ημιορεινά και πιθανόν στα βόρεια προάστια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στο Θερμαϊκό έως 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 4 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη Μακεδονία νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές μέχρι το απόγευμα. Στη Θράκη αρχικά νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο και μεμονωμένες καταιγίδες στα παραθαλάσσια και γρήγορα χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -8 έως 6 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα, οι οποίες κυρίως στα βόρεια θα είναι κατά τόπους πυκνές μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 3 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Θεσσαλίας και βαθμιαία και στα υπόλοιπα, οι οποίες από το βράδυ θα πυκνώσουν στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 00 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το βράδυ. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης από το απόγευμα.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 7 με 8 και βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα στα βόρεια χιονόνερο η χιόνι.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 και το πρωί τοπικά 9 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχετικές ειδήσεις