ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός ΤΩΡΑ: Εθνική οδός Κορίνθου – Πατρών – Ποια είναι η σημερινή κατάσταση

Καιρός ΤΩΡΑ: Εθνική οδός Κορίνθου – Πατρών – Ποια είναι η σημερινή κατάσταση

Ειδήσεις/καιρός: Η κακοκαιρία «Αριάδνη» έπληξε με σφοδρότητα και την Πελοπόννησο, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές.

Απίστευτη ταλαιπωρία για σχεδόν 15 ώρες περίμενε χιλιάδες οδηγούς και ταξιδιώτες που κινούνταν το απόγευμα του Σαββάτου στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου.

Ο δρόμος παρέμεινε κλειστός έπειτα από πυκνή χιονόπτωση, από τις 15:00 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου έως τουλάχιστον τα ξημερώματα της Κυριακής.

Αιτία ήταν ο χιονιάς, που προκάλεσε προβλήματα στην πορεία των οχημάτων και είχε ως αποτέλεσμα να «διπλώσουν» νταλίκες και να κλείσει εντελώς ο δρόμος.

Στις 02.00 τα ξημερώματα άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα και από τις 03.50 το ρεύμα προς Πάτρα. Τα ΙΧ είχαν απομακρυνθεί πολύ νωρίτερα από το 165χλμ (μεταξύ των κόμβων Ακράτας και Καλαβρύτων) και πλέον η επιχείρηση αφορούσε μόνο φορτηγά και νταλίκες.

Με απόφαση της Τροχαίας ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην Πατρών – Κορίνθου μέχρι νεωτέρας.

Το πρόβλημα σημειώθηκε από το ύψος του Αιγίου έως περίπου την έξοδο Καλαβρύτων, σημείο όπου εκτελούνται έργα και ήδη οι συνθήκες για τους οδηγούς ήταν δύσκολες. Άμεσα έφτασε στο σημείο ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής που προσπάθησε να απεγκλωβίσει οδηγούς και επιβάτες, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν μπορούσαν να περάσουν λόγω της στενότητας του σημείου.

Στο επίμαχο τμήμα, 26 οχήματα της Πυροσβεστικής με 55 πυροσβέστες απεγκλώβιζαν σε ασφαλέστερα σημεία οδηγούς ή άλλους επιβάτες που το ζητούσαν, αλλά και παρείχαν βοήθεια σε οχήματα, προκειμένου να μετακινηθούν από τα σημεία που είχαν ακινητοποιηθεί.

Πολλοί οδηγοί παρέμειναν στα οχήματά τους μέχρι αργά τη νύχτα, ενώ άλλοι επέλεξαν να γυρίσουν πίσω ή να «τολμήσουν» να κινηθούν στην παλιά εθνική οδό, όπου επίσης παρουσιάστηκαν προβλήματα λόγω του χιονιού και του παγετού.

Ο δήμος Αιγίου παρείχε στέγη και τροφή σε αρκετούς ταξιδιώτες, δίνοντας δωμάτια σε ξενοδοχεία της περιοχής και ανοίγοντας σχολεία και γυμναστήρια για να στεγαστεί ο κόσμος.

Το βασικότερο πρόβλημα παρατηρήθηκε στο τμήμα από τον κόμβο Καλαβρύτων έως τον κόμβο Αιγίου όπου λόγω της χιονόπτωσης που έπεφτε κατά διαστήματα η κυκλοφορία διεξαγόταν με μεγάλες καθυστερήσεις ενώ η τροχαία κατά διαστήματα την διέκοπτε εντελώς, είτε να υποχωρήσουν τα φαινόμενα είτε να ολοκληρώσουν το έργο τους τα μηχανήματα της Ολυμπίας Οδού.

Σχετικές ειδήσεις