ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Πετροπόλεμος με χιόνια και διακοπές ρεύματος στο hotspot της ΒΙΑΛ

Χίος: Πετροπόλεμος με χιόνια και διακοπές ρεύματος στο hotspot της ΒΙΑΛ

Πετροπόλεμος και μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν τnν Δευτέρα (9/1), στο hot spot της ΒΙΑΛ της Χίου από πρόσφυγες και μετανάστες κυρίως σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διακοπές ρεύματος στον χώρο του καταυλισμού.

Τα πρώτα επεισόδια ξεκίνησαν περί τις 4 το απόγευμα, με το κλείσιμο της μιας εισόδου του κέντρου, ενώ κατά τις πέντε παρά τέταρτο ξεκίνησε πετροπόλεμος προς τους αστυνομικούς, που κράτησε – χωρίς να γενικευθεί – περίπου έως τις έξι το απόγευμα.

Σύμφωνα με το astraparis.gr, αιτία ήταν η εκ περιτροπής ηλεκτροδότηση των δύο καταυλισμών, λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης συνολικά του χώρου, επειδή είναι αυξημένη η κατανάλωση ρεύματος, λόγω λειτουργίας των θερμαντικών σωμάτων.

Νέα απόπειρα επεισοδίων έγινε περί τις 8 το βράδυ, ενώ μέχρι στιγμής φαίνεται ότι τα πράγματα είναι ήρεμα, χωρίς κανένας – ωστόσο – να γνωρίζει τι θα συμβεί αν επιχειρηθεί και νέα εκ περιτροπής ρευματοδότηση των χώρων. Μετά τις 9 το βράδυ αποκαταστάθηκε η ρευματοδότηση και στους δύο καταυλισμούς, όχι – όμως – και στον χώρο των γραφείων, όπου υπάρχει και η αστυνομική δύναμη.

Στην περιοχή παραμένουν σε επιφυλακή δυνάμεις της αστυνομίας και τα ΜΑΤ για την αντιμετώπιση νέων επεισοδίων.

Σχετικές ειδήσεις