ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ακυρώσεις πτήσεων από και προς Θεσσαλονίκη λόγω παγετού

Καιρός: Ακυρώσεις πτήσεων από και προς Θεσσαλονίκη λόγω παγετού

Καιρός| Χιόνια:Η χιονόπτωση και ο παγετός στη Θεσσαλονίκη, επηρέασε πολλές από τις πτήσεις που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Κανονικά πραγματοποιούνται και πάλι οι προσγειώσεις αεροσκαφών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπου μετά τις 19:00 το βράδυ της Τρίτης (10/1) αποκαταστάθηκε η ορατότητα.

Να σημειωθεί, ότι πολλοί επιβάτες πτήσεων ταλαιπωρήθηκαν, καθώς από τι 11 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ, εξαιτίας της περιορισμένης ορατότητας από τη χιονόπτωση, είχαν ματαιωθεί όλες προγραμματισμένες οι προσγειώσεις αεροσκαφών προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Πιο συγκεκριμένα, νωρίτερα την Τρίτη, οκτώ πτήσεις από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη ακυρώθηκαν, ενώ αρκετές πτήσεις έχουν αλλάξει προορισμό από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα.

Η χαμηλή ορατότητα και οι άνεμοι είχαν προκαλέσει από τις 12:30 το μεσημέρι μέχρι αυτή την ώρα την εκτροπή πέντε πτήσεων, με αρχικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες τελικά χρειάστηκε να κατευθυνθούν προς την Αθήνα.

Πρόκειται για τέσσερις επιβατικές πτήσεις, από Ντίσελντορφ, Στουτγάρδη, Λάρνακα και Άμστερνταμ και μία εμπορευματική από Αθήνα. Ακυρώθηκαν ακόμη δύο πτήσεις από Αθήνα.

Οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης είναι πάντως πλήρως λειτουργικοί, αφού πραγματοποιήθηκε απο-παγοποίησή τους με ειδικά υγρά.

Σχετικές ειδήσεις