ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός ΤΩΡΑ: Έρχονται ξανά χιόνια στην Αθήνα! - Οι προβλέψεις για τη Θεσσαλονίκη

Καιρός ΤΩΡΑ: Έρχονται ξανά χιόνια στην Αθήνα! - Οι προβλέψεις για τη Θεσσαλονίκη

Ωστόσο, φαίνεται ότι από την ερχόμενη Δευτέρα (16/01/2017) ένα νέο σύστημα χιονοπτώσεων και καταιγίδων θα «σαρώσει» τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, μοντέλα πρόβλεψης καιρού, αλλά και το meteox.com, θέλουν μια νέα ψυχρή εισβολή να καταφθάνει στην Ελλάδα μετά τις 15 Ιανουαρίου.

Με τα έως τώρα δεδομένα, ο νέος χιονιάς θα έχει βασικό χαρακτηριστικό το ψύχος - το οποίο, όμως, δεν θα είναι τόσο έντονο σαν αυτό που πέρασε - , καθώς και τις πυκνές χιονοπτώσεις, ιδιαίτερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Θράκης.

Ο νέος χιονιάς που έρχεται θα διαρκέσει από τις 16 έως τις 20 Ιανουαρίου, με αρκετά μεγάλη πτώση του υδραργύρου, στη βόρεια κυρίως Ελλάδα.

Να τονίσουμε, τέλος, πως το βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται και έχει την ονομασία «CAIUS», βάση Γερμανών μετεωρολόγων, θα δώσει στην υπόλοιπη, δυτική, κεντρική, νότια και ανατολική Ελλάδα ισχυρές καταιγίδες.

Εάν τα φαινόμενα θα είναι έντονα ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα, για την ώρα δεν είναι γνωστό. Είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Δείτε τον παρακάτω χάρτη (οι χιονοπτώσεις με πορτοκαλί χρώμα):

xionia

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για το χιονιά

Στο μεταξύ, τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία θέλουν τα χιόνια να… επιστρέφουν στην Αθήνα μέσα στο Φεβρουάριο!

Σύμφωνα με το greek-weather.org, το επόμενο χρονικό διάστημα ο καιρός στη χώρα μας θα καταστεί άστατος, με αρκετές βροχές και χιόνια.

Μάλιστα, μεταξύ 10 - 25 Φεβρουαρίου στην Αθήνα θα σημειωθούν ξανά χιονοπτώσεις.

Σχετικές ειδήσεις