Λαυρεωτική SOS! Παράνομες χωματερές ΠΑΝΤΟΥ!

Λαυρεωτική SOS! Παράνομες χωματερές ΠΑΝΤΟΥ!
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν η μία μετά την άλλη οι παράνομες χωματερές στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής.

Ναι, εκεί που πριν λίγο καιρό ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για να μην «φορτωθεί» τα σκουπίδια ολόκληρης της Αθήνας.

Με την... ανοχή του Δήμου, δημιουργούνται διαρκώς χωματερές σε διάφορα πιθανά και απίθανα σημεία, ακόμη και σε περιοχές οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από παιδιά, όπως φαίνεται σε μία από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Newsbomb.gr.

xwmateri4 1

Σύμφωνα, μάλιστα, με καταγγελίες των κατοίκων σε μία από αυτές τις χωματερές - συγκεκριμένα στην περιοχή «Νεράκι» - έπειτα από αυτανάφλεξη σε έναν από τους σωρούς των σκουπιδιών προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία ευτυχώς έπειτα από έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν πήρε έκταση.

Οι κάτοικοι ανησυχούν, πολύ περισσότερο δε, έπειτα από τη μεγάλη πυρκαγιά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στου Ρέντη, σε μία επίσης παράνομη χωματερή.

Το γεγονός δε ότι πριν από δύο μήνες ο δήμαρχος της περιοχής, Δημήτρης Λουκάς, είχε υποσχεθεί ότι «τα σκουπίδια θα απομακρυνθούν σε 15 μέρες» και… δυο μήνες μετά, τα «βουνά» έχουν πολλαπλασιαστεί, φανερώνει - σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους - εκτός από έλλειψη ειλικρίνειας και αδυναμία, πιθανώς ανικανότητα να διαχειριστεί την κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση ο κίνδυνος είναι μεγάλος και ο δήμαρχος οφείλει να δώσει εξηγήσεις, και κυρίως το πλάνο του για το πώς θα αποφευχθεί μεγαλύτερη καταστροφή.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr.

PHOTO GALLERY