ΕΛΛΑΔΑ

Πατρινό καρναβάλι 2017: Μια ανάσα από την τελετή έναρξης

Πατρινό καρναβάλι 2017: Μια ανάσα από την τελετή έναρξης

Η έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού του 2017 πλησιάζει και το πλάνο του Σαββατόβραδου στις 21 Ιανουαρίου, στην πλατεία Γεωργίου είναι έτοιμο.

Οι εκδηλώσεις από το πρωί έως το βράδυ

Με βάση το patrasevents.gr η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού θα έχει αρκετά ιστορικά στοιχεία και θα αποτελεί ουσιαστικά μία αναδρομή στην ιστορία του θεσμού, ενώ θα εμπεριέχει και ένα αφιέρωμα στο καρναβαλικό τραγούδι της Πάτρας.

Το όλο σκεπτικό της φετινής εκδήλωσης αποτελεί μία πρόταση του Πατρινού, Γιώργου Πετρίτση, έχοντας γράψει το σενάριο των σκετς που θα παιχτούν, αλλά και την σκηνοθεσία του προγράμματος.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν την ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια τους, σε δύο σκηνές που θα στηθούν στην πλατεία Γεωργίου, η πρώτη δίπλα στο συντριβάνι και η άλλη μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο.

Η ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού θα ξεκινά από το 1900 και θα φτάνει στο σήμερα, παρουσιαζόμενη όμως σπονδυλωτά, ανά δεκαετίες. 10 δεκαετίες, με μία σκηνή η κάθε μία, έχοντας όμως εξαιρέσει τα χρόνια της περιόδου του 1930 και του 1940 όπου το καρναβάλι λόγω του πολέμου είχε διακοπεί.

Για κάθε δεκαετία στη σκηνή θα ανεβαίνουν δύο ηθοποιοί που θα παρουσιάζουν σε μορφή σκετς τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν κατά την διάρκεια της, ενώ στη συνέχεια η αφήγηση θα δίνει την θέση της στην δράση, στον χορό και στο τραγούδι σε μία δεύτερη σκηνή, μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο.

Το αφιέρωμα στο τραγούδι και η μεγάλη έκπληξη...

Μετά την ολοκλήρωση του δρώμενου αυτού την σκυτάλη θα πάρουν χορευτές ομάδας ζούμπας που θα χορέψουν τα ομορφότερα τραγούδια του Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ στη συνέχεια ο λόγος θα ανήκει στον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και στον πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού, Νίκο Χρυσοβιτσάνο που θα κηρύξουν και επίσημα την έναρξη.

Η έναρξη θα γίνει υπό το φως των εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων που θα δώσουν άλλο χρώμα στον πατρινό ουρανό, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές σε αυτό το σημείο θα υπάρξει μία έκπληξη που θα κάνει αίσθηση σε όλους.

Στη συνέχεια στην σκηνή θα ανέβει η ορχήστρα «Band», ένα μουσικό σύνολο που αποτελείται από Πατρινούς καλλιτέχνες, μουσικούς και τραγουδιστές, παίζοντας λάτιν, ντίσκο, ροκ εντ ρολ και καρναβαλικά τραγούδια.

Τέλος, η βραδιά θα κλείσει με τρεις Πατρινούς Djs, τον Τάκη Αγγελόπουλο, τον Γιάννη Κανελλόπουλο και τον Στέφανο Νάσιο, κάνοντας ένα υπαίθριο πάρτι στην πλατεία Γεωργίου.


Ο κορμός της εκδήλωσης στους Πατρινούς καλλιτέχνες

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση της τελετής έναρξης θα στηριχθεί και φέτος σε αποκλειστικά Πατρινούς καλλιτέχνες, τραγουδιστές, μουσικούς, χορευτές, παίρνοντας έτσι την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο και την αξία τους, μπροστά στο κοινό της πόλης τους.

Το ανθρώπινο δυναμικό της εκδήλωσης που αποτελείται από Πατρινούς καλλιτέχνες έχει ως εξής: Γ. Πετρίτσης (σενάριο - σκηνοθεσία), Μιλτιάδης Παπλάς (διδασκαλία ρόλων), Κωνσταντίνος Αλμπάνης (υπεύθυνος ροής προγράμματος και τελική σκηνοθεσία), Βίκυ Αγόρα (χορογραφίες), Αρτέμης Μπεκρόπουλος (ενορχήστρωση και επιμέλεια προγράμματος), Γεώργιος Λαζανάς (φωτιστής).

Θα συμμετέχουν οι τραγουδιστές: Γ. Πετρίτσης, Μαριάννα Βούλγαρη, Άγγελος Νικολάου, Βάσια Πανάρετου, Μαρία Κατριβέση (λυρική σοπράνο και ηθοποιός μουσικού θεάτρου), Τάσος Μαραγκός, Νίκος Παπακώστας (τενόρος).

Σχετικές ειδήσεις