Προκλητικός ο Μουζάλας - Ειρωνεύτηκε το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Προκλητικός ο Μουζάλας - Ειρωνεύτηκε το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Με ειρωνικό ύφος απάντησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, στην επιστολή που του απέστειλε το Χαμόγελο του Παιδιού, αναφορικά με τα προσφυγόπουλα.

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Μουζάλας, θα ένιωθε ευγνώμων προς όλους τους συναρμόδιους φορείς, αλλά και προς το «Χαμόγελο», «αν αυτή την επαγρύπνηση την είχαν επιδείξει και σε προηγούμενες κυβερνήσεις ώστε η κατάσταση που βρήκαμε σε δομές και δυνατότητες που αφορούν ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες ήταν κατά τι περισσότερες από μηδαμινές».

Στη συνέχεια ο ίδιος αναφέρει πως οι προτάσεις που έχει καταθέσει η οργάνωση αποτελούν προτεραιότητες τόσο της κυβέρνησης όσο και ολόκληρης της Ευρώπης.

«Η προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική Πολιτεία για την καλύτερη δυνατή μεταχείριση των παιδιών ως πρώτη προτεραιότητα σε όλες τις αποφάσεις και πολιτικές όπως και η ενδυνάμωσή τους με σαφή ενημέρωση και βελτίωση της πρόσβασης τους σε αποτελεσματικές διαδικασίες, είναι στοιχεία για τα οποία η σημερινή κυβέρνηση δεν ταλαντεύτηκε ποτέ», συμπληρώνει απαντώντας στο «Χαμόγελο».

Στην επιστολή του το «Χαμόγελο του Παιδιού» καλεί τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να θέσει στις προτεραιότητες της πολιτικής την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών μεταναστών και προσφύγων και να μεταφέρει τις εκκλήσεις και προτάσεις του στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στη Μάλτα στις 26 - 27 Ιανουαρίου.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζητά από τον κ. Μουζάλα αλλά και από τους συναδέλφους του αρμόδιους υπουργούς των άλλων κρατών - μελών της Ε.Ε. να λάβουν δράση ώστε τα προσφυγόπουλα:

- Να βρεθούν στο επίκεντρο ενός έξυπνου ευρωπαϊκού σχεδίου το οποίο θα λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν το βέλτιστο συμφέρον τους.

- Να λαμβάνουν μεταχείριση πρώτης προτεραιότητας σε όλες τις αποφάσεις και πολιτικές μετανάστευσης.

- Να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που έχουν, για τους κινδύνους που πιθανά αντιμετωπίζουν και να εμπιστευτούν τα συστήματα παιδικής προστασίας.