ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στον Ασπρόπυργο - «Ξαναχτύπησε» η συμμορία με τα χρηματοκιβώτια

Συναγερμός στον Ασπρόπυργο - «Ξαναχτύπησε» η συμμορία με τα χρηματοκιβώτια

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τρίτης (24/01/2017) στην Ελληνική Αστυνομία για ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε σε γνωστήεταιρεία πλακιδίων, στην οδό Αγίας Σοφίας, στον Ασπρόπυργο.

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 03:00 όταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, πέντε άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέβαλαν στα γραφεία της εταιρείας κρατώντας μαχαίρια. Αφού έδεσαν τον φύλακα, σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο, που υπήρχε στο χώρο και το τοποθέτησαν σε ένα αυτοκίνητο. Φεύγοντας έκλεψαν και το όχημα της φύλακα της εταιρείας. Στη συνέχεια οι δράστες έκαψαν τα δύο κλεμμένα οχήματα, προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Λίγη ώρα άνδρες της Αστυνομίας εντόπισαν στο Μενίδι τα δύο καμένα αυτοκίνητα.

Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να πρόκειται για την ίδια συμμορία που έχει πραγματοποιήσει σωρεία ληστειών στην ευρύτερη περιοχή και στα βόρεια προάστια.

Οι αστυνομικοί διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Έδρασαν στο ίδιο σημείο μέσα σε λίγες ημέρες

Λίγες ημέρες νωρίτερα την Πέμπτη (19/01) στόχος των «ληστών με τα χρηματοκιβώτια» έγιναν τα γραφεία του εργοστασίου γνωστής εταιρείας πουλερικών και πάλι στην οδό Αγίας Σοφίας στον Ασπρόπυργο. Συγκεκριμένα, στις 2:40 τα ξημερώματα, πέντε κακοποιοί οι οποίοι φορούσαν κουκούλες μπήκαν στα γραφεία του εργοστασίου, άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό και στη συνέχεια έφυγαν με αυτοκίνητο που τους περίμενε απ’ έξω.

Λίγα 24ωρα πριν είχαν «χτυπήσει» στα γραφεία φαρμακευτικής εταιρείας στο Μενίδι και τα γραφεία μεγάλης γαλακτοβιομηχανίας.

Χτυπούν και δένουν τα θύματά τους

xrima

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται για μέλη της ίδιας συμμορίας ληστών, πιθανότατα ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι είναι οπλισμένοι με πιστόλια και καλάσνικοφ, μπαίνουν στις εταιρείες συνήθως νυχτερινές ώρες φορώντας κουκούλες και αρπάζουν τα χρηματοκιβώτια. Μάλιστα, σε περίπτωση που κάποιος υπάλληλος αντιδράσει ή δεν είναι «συνεργάσιμος» δεν διστάζουν να τον χτυπήσουν και να τον δέσουν. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να είναι οι ίδιοι ληστές που επιτέθηκαν στην εταιρεία αλλαντικών «Υφαντής» στην Κηφισιά, όπου αφού τραυμάτισαν με πιστόλι τον γιο και τον αδελφό του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, πυρπόλησαν δύο οχήματα διαφυγής.



Ομοιότητες υπάρχουν και στη ληστεία σε βιοτεχνία με λευκά είδη στη Νέα Ιωνία. Οι δράστες εισέβαλαν στην επιχείρηση και αφού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και δύο υπαλλήλους, ζήτησαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Ο ιδιοκτήτης αντέδρασε με αποτέλεσμα να τον χτυπήσουν με το κοντάκι όπλου στο πρόσωπο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ληστές αφαίρεσαν τελικά περίπου 50.000 ευρώ και διέφυγαν με αυτοκίνητο, το οποίο έκαψαν στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Δερμοδεσίου στη Νέα Ιωνία. Από εκεί εκτιμάται ότι έφυγαν με δεύτερο όχημα διαφυγής προς άγνωστη κατεύθυνση.

Γιατί η αδίστακτη συμμορία των «χρηματοκιβωτίων» χτυπάει σε εταιρείες στις Εθνικές Οδούς

Η Ασφάλεια έχει συγκροτήσει ειδικά κλιμάκια που ασχολούνται αποκλειστικά με τη σύλληψη των μελών της συμμορίας που «χτυπούν» επιχειρήσεις στα δυτικά και βόρεια προάστια της Αττικής, με στόχο χρηματοκιβώτια. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν ότι οι δράστες εκμεταλλεύονται την πρόσβαση στην Εθνικό Οδό από όπου και φεύγουν ανενόχλητοι. Στοχεύουν, δηλαδή σε επιχειρήσεις στα βόρεια προάστια γιατί γνωρίζουν ότι ευνοείται η διαφυγή τους μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας. Μάλιστα, συνήθως επιλέγουν να «χτυπήσουν» τις νυχτερινές ώρες, προκειμένου να δράσουν ανενόχλητοι.

Οι αστυνομικοί με βάση τις μαρτυρίες των θυμάτων, το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των επιχειρήσεων, αλλά και από στοιχεία που τυχόν έχουν αφήσει, όπως αποτυπώματα και DNA προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους ληστές, αφού η εκτίμηση είναι ότι τα περισσότερα μέλη είναι σεσημασμένα.

Σχετικές ειδήσεις