Πολυτεχνείο: Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα είναι κλειστοί

Κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας, η ΣΤΑΣΥ θα προχωρήσει σε…

ΕΔΕ στο ΤΕΙ Σερρών για την υπόθεση του καθηγητή «Φακελάκη»

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), αποφάσισε…

Αργεντινή: Εντοπίστηκε το υποβρύχιο «San Juan» έναν χρόνο μετά την εξαφάνισή του

Το υποβρύχιο, με 44 μέλη πληρώματος, εξαφανίστηκε…

Επιστολή Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε Μπερτομέου: «Αγωγή και μήνυση στον Ολυμπιακό»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απέστειλε επιστολή στον Τζόρντι…

Live Cam: Όλα άσπρα στον Παρνασσό - Γεμίζει χιόνι το χιονοδρομικό κέντρο

Δείτε ζωντανή εικόνα! 

Πόνος και σοκ στην Κομοτηνή: Στον ανακριτή ο 15χρονος – Εκδίκηση ζητούν οι γονείς του 6χρονου

Πόνος και σοκ στην Κομοτηνή:  Στον ανακριτή ο 15χρονος – Εκδίκηση ζητούν οι γονείς του 6χρονου

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ «ΒΕΝΤΕΤΑ»

Αποτροπιασμό και θυμηδία προκαλούν οι λεπτομέρειες του φρικτού εγκλήματος στην Κομοτηνή, όπου ένα 6χρονο παιδί δολοφονήθηκε και βιάστηκε από έναν 15χρονο.

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή στο σώμα του μικρού Σεζάλ, σόκαραν ακόμα και τους πιο ψύχραιμους, ενώ ο 15χρονος θύτης, ο οποίος έχει ομολογήσει το έγκλημά του αναμένεται σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Ωστόσο, ο πόνος και η οργή ξεχειλίζουν για τους συγγενείς του τραγικού 6χρονου, οι οποίοι ζητούν εκδίκηση και αυξάνεται η ανησυχία για την εκδήλωση βεντέτας.

Ήδη, η μητέρα του αδικοχαμένου Σεζάλ, είπε χθες (24/1) ότι θέλει να μαχαιρώσει το δράστη με τα ίδια της τα χέρια, ενώ ο πατέρας του προειδοποίησε ότι αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη, θα πάρει ο ίδιος το νόμο στα χέρια του.

Ο 15χρονος δράστης που είναι κωφάλαλος, όπως ήταν και το άτυχο παιδάκι, έχει οδηγηθεί δύο φορές στην Εισαγγελία, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να απολογηθεί καθώς , έως σήμερα, δεν υπήρχε διερμηνέας για τη νοηματική γλώσσα.

Η τραγική αυτή ιστορία, που σόκαρε το Πανελλήνιο, έχει κι άλλες σκοτεινές πτυχές: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 15χρονος μουσουλμάνος Ρομά, πριν ένα χρόνο είχε υποστεί και ο ίδιος σεξουαλική κακοποίηση.

Ο δράστης και το θύμα ζούσαν στο συνοικισμό των Ρομά «Αλάν Κογιού», στο τέρμα της οδού Αδριανοπούλεως στην Κομοτηνή. Οι συνθήκες διαβίωσης εκεί, απέχουν δραματικά από το να χαρακτηριστούν ως «ανθρώπινες».

Άνθρωποι και σκουπίδια σε ένα σωρό που δύσκολα ξεχωρίζει, παντελής έλλειψη υποδομών όπως δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και συνθηκών υγιεινής, σπίτια φτιαγμένα από λαμαρίνες και άχρηστα υλικά, απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης πολυμελών οικογενειών μέσα σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα.

Η ανεργία μαστίζει τους κατοίκους, οι περισσότεροι ζούνε με τα επιδόματα της Πρόνοιας και οι υπόλοιποι εργάζονται ως μικροπωλητές στις λαϊκές αγορές. Η μαθητική διαρροή είναι μεγάλη - χωρίς να παραγνωρίζονται οι προσπάθειες ένταξης των τελευταίων ετών - και ο αναλφαβητισμός αποτελεί ένα από τα γνωρίσματα του πληθυσμού.
Από το 2006 έχουν δρομολογηθεί από το δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής, οι διαδικασίες μεταφοράς του «Αλάν Κογιού» σε άλλη περιοχή, ωστόσο προσέκρουσε στις αντιδράσεις των κατοίκων.