ΕΛΛΑΔΑ

Ντροπιαστικές εικόνες στην Ρόδο: Μετέφεραν παιδάκι στο νοσοκομείο πάνω σε παντζούρι!

Ντροπιαστικές εικόνες στην Ρόδο: Μετέφεραν παιδάκι στο νοσοκομείο πάνω σε παντζούρι!

Στην Ελλάδα του 2017, ένα παιδί που τραυματίστηκε χρειάστηκε να μεταφερθεί πάνω σε ένα παντζούρι λόγω έλλειψης ασθενοφόρων στο νησί.

Το Κέντρο Υγείας Έμπωνα, παραμένει χωρίς ασθενοφόρο εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ την ίδια ώρα ολόκληρο το νησί της Ρόδου έχει μείνει με μόλις τρία ασθενοφόρα, δύο για τις ανάγκες της πόλης και την εξυπηρέτηση των τακτικών περιστατικών του Νοσοκομείου και ένα για όλο το υπόλοιπο νησί!

Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, από την 1η Δεκεμβρίου, η Ρόδος έμεινε με τρία ασθενοφόρα καθώς έληξε η σύμβαση εννέα διασωστών που είχαν προσληφθεί μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, αρχικά για οκτώ μήνες και έπειτα από δίμηνη παράταση έγιναν δέκα, και δύο μήνες μετά δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών της Ρόδου και των 116.000 κατοίκων της.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως δραματική, αφού είναι αυτονόητο πως δεν μπορούν τα πληρώματα των τριών ασθενοφόρων να σηκώσουν το βάρος που έχει πέσει στους ώμους τους, μετά την απόλυση των συμβασιούχων συναδέλφων τους και την ακινητοποίηση του τέταρτου ασθενοφόρου.

Στο Κέντρο Υγείας Εμπωνα, έγινε δωρεά από τους κ. Μανώλη Ρουσακάκη και Γιώργου Ζαμπελλάκη, για την αγορά μίας σανίδας ακινητοποίησης με τους απαραίτητους ιμάντες και ενός scoop stretcher – φτυάρι μεταφοράς ασθενών. Η κατάσταση στον τομέα της υγείας γίνεται όλο και χειρότερη, τουλάχιστον για τους πολίτες, γιατί σε επίπεδο ηγεσίας υπουργείου όλα βαίνουν καλώς.

Η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Εμπωνα, περιγράφεται παραστατικά στην ανάρτηση που έγινε στην σελίδα του Κέντρου στο facebook. Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση:

Την ίδια ώρα, στο ΕΚΑΒ Ρόδου γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να καλυφθούν οι ανάγκες ενός ολόκληρου νησιού από τα τρία ασθενοφόρα. Προς το παρόν, τα δύο βρίσκονται στην πόλη της Ρόδου και το τρίτο σταθμεύει κατά την απογευματινή βάρδια στην Σορωνή και κατά την πρωινή και την βραδινή στον Αρχάγγελο.

Σχετικές ειδήσεις