ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών 2017: Τα τρακτέρ έτοιμα να αποκλείσουν το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Μπλόκα αγροτών 2017: Τα τρακτέρ έτοιμα να αποκλείσουν το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ειδήσεις | Μπλόκα αγροτών 2017: Με 30 τρακτέρ, που θα φτάσουν στις 2 μετά το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (πλατεία ΧΑΝΘ), θα συμμετέχουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που έστησαν το μπλόκο τους στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, στο ύψος Δερβενίου στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην πόλη, με αφορμή τα εγκαίνια (19:00) της 10ης Διεθνούς Έκθεσης Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας «Ζootechnia», που ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή (03/02/2017) και θα διαρκέσει έως την ερχόμενη Κυριακή (05/02/2017).

Υπενθυμίζεται ότι το μπλόκο επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, στο ύψος του Δερβενίου, έστησαν με τα τρακτέρ τους αγρότες από τις περιοχές Λιτή, Δρυμό, Μελισσοχώρια, Άσσηρο και Λαγκαδά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με μέλη της διοργάνωσης του συλλαλητηρίου, που αποφασίστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, ο κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται από τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία ΧΑΝΘ, στο κέντρο της πόλης.

Μεταξύ άλλων, το «παρών» στο σημερινό συλλαλητήριο έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα δώσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις περιοχές των Σερρών, Παγγαίου και Δράμας και Ελευθερούπολη και περιοχές των Σερρών, όπως Αχινού, Μαυροθάλασσας και δήμου Νέας Ζίχνης.

Μάλιστα, σε γενική συνέλευση, οι συμμετέχοντες στο μπλόκο που έχει στηθεί από τις 25/1 στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου έξω από τον Λευκώνα και επιχειρούν, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να μεταβούν στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, έδωσαν το «πράσινο φως», σε όσους επιθυμούν να βρίσκονται στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Τονίζεται ότι για το Σάββατο (04/02/2017) προγραμματίζεται ακόμη μία μετάβαση των αγροτών στο ίδιο σημείο, αλλά με τη διοργάνωση να έχουν άλλες δυνάμεις, χωρίς ωστόσο να έχει «κλειδώσει» ακόμη η δράση.

Εν τω μεταξύ, τετραμερή συνάντηση στο κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, προτείνει η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, καλώντας τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και Εργασίας σε διάλογο.

Στο μεταξύ, επ' αόριστον αποκλεισμένο και στα δύο ρεύματα παραμένει για πέμπτη ημέρα σήμερα το σημείο στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία), από αγρότες και κτηνοτρόφους Νομού Χαλκιδικής και αρκετών περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριους οδούς και η μετάβαση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» είναι εφικτή, αλλά μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Αύριο το πρωί, μερίδα αγροτών και κτηνοτρόφων από το συγκεκριμένο μπλόκο, θα μεταβεί στα Μουδανιά, όπου αναμένεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Χαρίτσης και με στόχο να του επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους και να έχουν διάλογο.

Τονίζεται ότι στις σκέψεις των ανθρώπων στο μπλόκο είναι να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και χωρίς να κλείνουν το δρόμο να κατευθυνθούν στον επιβατικό σταθμό, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν συμβολικά.

Συμβολικό αποκλεισμό προγραμματίζουν οι αγρότες που εγκαταστάθηκαν από τις 28/1 στα διόδια των Μαλγάρων. Τονίζεται ότι νέα δύναμη από το σημείο και συγκεκριμένα από τα χωριά Χαλάστρα, Σίνδο και Μάλγαρα, αναμένεται να μεταβούν στο τελωνείο των Ευζώνων, για ενίσχυση του μπλόκου.

Στον κόμβο Δερβενίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, έστησαν το μπλόκο τους αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις περιοχές Λιτή, Δρυμό, Μελισσοχώρι, 'Ασσηρο και Λαγκαδά.

Στο μεταξύ, το βράδυ της 28/01/2017 στήθηκε μπλόκο από αγρότες και κτηνοτρόφους της Κατερίνης στην αερογέφυρα και μένει ακόμη να προκύψει η συντονιστική τους επιτροπή, που θα συγκαλέσει γενική συνέλευση και σε συνεννόηση με τους συναδέλφους τους στη Κεντρική Μακεδονία, να καθοριστεί το πλάνο της δράσης.

Τα τρακτέρ τους έχουν παρατάξει, από τις 23/01/2017 στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της ευρύτερης περιοχής -που βρίσκεται στην Εγνατία οδό, στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας. Υπενθυμίζεται ότι χθες προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό και στα δύο ρεύματα, κίνηση που αναμένεται να επαναλάβουν και σήμερα.

Σχετικές ειδήσεις