Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας - Σκέφτονται κάθοδο στην Αθήνα

Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας - Σκέφτονται κάθοδο στην Αθήνα

Σε συλλαλητήριο προχωρά η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας, στις 11 το πρωί της Τρίτης (07/02), στο κτήριο της Περιφέρειας, με στόχο οι κτηνοτρόφοι να προβάλλουν τα αιτήματα τους.

Να υπενθυμιστεί πως οι ίδιοι έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τα αιτήματά τους, ενώ σε περίπτωση που δεν πάρουν κάποια απάντηση, όπως λένε, τότε θα υπάρξει προετοιμασία για συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Το αυριανό συλλαλητήριο στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αναμένεται αρκετά δυναμικό, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Νίκος Παλάσκας, ο οποίος τόνισε, πως στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι κτηνοτρόφοι θα παραδώσουν τα αιτήματά τους στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Σημειώνεται πως αύριο, Τρίτη, ανάλογα συλλαλητήρια θα γίνουν σε έδρες άλλων περιφερειών της χώρας.

Επίσης, η βάση των αιτημάτων είναι κοινή και αφορούν, εκτός από το φορολογικό και το ασφαλιστικό τους και άλλα ιδιαίτερα ζητήματα, όπως και τις ζημιές που έχουν υποστεί λόγω της κακοκαιρίας.

Σε αποκλεισμό του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής προσανατολίζονται οι αγρότες

Το ενδεχόμενο αποκλεισμού του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα Ελλάδας - Αλβανίας, εξετάζουν αγροτοκτηνοτρόφοι, οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε διάφορα κομβιακά σημεία σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς, Δημήτρης Μόσχος, την Πέμπτη 9 Φεβρουταρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα ξεκινήσει ο 24ωρος συμβολικός αποκλεισμός του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, προσθέτοντας ότι σήμερα "λίγο πριν τις 15.00 κλείδωσε η κινητοποίηση, που εξαγγείλαμε από την προηγούμενη εβδομάδα".

Στο μεταξύ, σε στάση αναμονής, αλλά επί ποδός, βρίσκονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι στη Δυτική Μακεδονία, έχοντας στραμμένο το βλέμμα τους στην αυριανή συνάντηση που συγκάλεσε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας στη Νίκαια (12.00) και στην οποία θα δώσουν το παρών εκπρόσωποί τους.

Τα μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Καστοριά παραμένουν στο μπλόκο του Άργους Ορεστικού, στον κάθετο αξονα της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, ενώ στο νομό Γρεβενών, συνάδελφοί τους βρίσκονται στην πρώτη έξοδο της Εγνατίας οδού, με κατεύθυνση προς Ιωάννινα. Επίσης, στο Καλονέρι Βοίου Κοζάνης, αγρότες και κτηνοτρόφοι έστησαν και αυτοί μπλόκο, στην Αγία Κυριακή, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού, στη διασταύρωση Σιάτιστας, καθώς και στον κόμβο Αντιγόνου, στην εθνική οδό Φλώρινας - Έδεσσας.

Εξάλλου, στους Πύργους Πτολεμαϊδας παραμένουν στο μπλόκο, στον κόμβο Μανιακίου, επί της εθνικής οδού Φλώρινας - Έδεσσας, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να στηθούν άλλα δύο μπλόκα, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στη γέφυρα Ρυμνίου, στην εθνική οδό Λάρισας - Κοζάνης, καθώς και στα Κοίλα Κοζάνης.

Συνεχίζουν τους αποκλεισμούς σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

Με ολιγόωρο αποκλεισμό των εθνικών οδών Πατρών - Κορίνθου και Αντιρρίου – Ιωαννίνων, συνεχίζουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους, αγρότες της Αιγιάλειας και της Αιτωλοακαρνανίας, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, οι αγρότες της Αιγιάλειας θα αποκλείσουν την νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου από τις 18:30 έως τις 21:30, στο ύψος του Αιγίου.

Επίσης, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας θα αποκλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από τις 19:00 έως τις 21:00 στο ύψος του κόμβου του Κεφαλοβρύσου, κοντά στο Αιτωλικό.

Όσον αφορά στις επόμενες κινήσεις τους, αναμένουν, όπως ανακοίνωσαν, πως θα περιμένουν τις αποφάσεις της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής που θα συνεδριάσει στη Νίκαια της Λάρισας.

Στο μεταξύ, οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας αναμένεται να αποφασίσουν την Τρίτη για το αν θα προχωρήσουν σε κινητοποίησες, ενώ εξακολουθούν να έχουν παρατεταγμένα τρακτέρ δίπλα στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.

Στην Ηλεία, αγρότες έκαναν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στον Πύργο και στην συνέχεια απέκλεισαν συμβολικά το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αγρότες και κτηνοτρόφοι στα Χανιά, που για 18η ημέρα παραμένουν στο μπλόκο που έχει στηθεί στη θέση «Μεγάλα Χωράφια» της εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνου, προχωρώντας σε δεκάλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού.

Οι οργανωτές του μπλόκου, μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου, με ανακοίνωσή τους έκαναν γνωστό ότι σήμερα στο χώρο του μπλόκου θα πραγματοποιηθεί, στις 7 το απόγευμα, μία ακόμα συγκέντρωση, ενώ αύριο, Τρίτη, αντιπροσωπεία τους θα λάβει μέρος στην πανελλήνια συνάντηση των αγροτικών μπλόκων στη Νίκαια.

Την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου αγρότες και κτηνοτρόφοι θα πραγματοποιήσουν, στις 12 το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων, στην περιοχή Αγιάς.