ΕΛΛΑΔΑ

Φρίκη στη Ρόδο: Μητέρα και πατριός βίαζαν τη 14χρονη κόρη τους

Φρίκη στη Ρόδο: Μητέρα και πατριός βίαζαν τη 14χρονη κόρη τους

Αποτροπιασμό και θυμηδία προκαλούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης που συγκλονίζει τη Ρόδο.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: «ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΟΥΣΑ ΕΝΑΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ»

Η αφήγηση μιας νεαρής κοπέλας, για τις νοσηρές καταστάσεις που βίωνε μέσα στο ίδιο της το σπίτι, από τα 14 της, ήταν συγκλονιστική και οδήγησε στην καταδίκη της ίδιας της της μητέρας και του πατριού της.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, ένορκοι και δικαστές ομόφωνα αποφάσισαν την ενοχή του 55χρονου πατριού και της 44χρονης μητέρας της κοπέλας, στους οποίους και επέβαλαν ποινή κάθειρξης 20 ετών. Στον πατριό επιβλήθηκε επιπροσθέτως και φυλάκιση έξι μηνών για τις ποσότητες των ναρκωτικών που είχαν εντοπιστεί κατά την σύλληψή του, στην κατοχή του.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου δεν μείωσε ούτε μια μέρα την ποινή των 20 ετών κάθειρξης που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα.

Η 18χρονη μίλησε στην κατάθεσή της για την κόλαση που βίωνε πριν συμπληρώσει τα 14 χρόνια της από όσα υφίστατο από τον πατριό της, με τη συγκατάθεση και πολλές φορές τη βοήθεια της μητέρας της.

«Ζούσα έναν εφιάλτη. Κοιμόμουν, ξυπνούσα και ξαναζούσα το ίδιο μαρτύριο» είπε χαρακτηριστικά η κοπέλα.

Όπως είπε, δεν την άφηναν καν να βγει από το σπίτι, ούτε να έχει συναναστροφές με συγγενείς και φίλους, παρά μόνο για να πηγαίνει σχολείο.

Η κατάθεση των γονιών

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους καταλόγισε το κορίτσι. Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, υποστήριξαν ότι τα όσα κατέθεσε είναι αποκυήματα της φαντασίας της. Ο πατριός δήλωσε πως ήταν στοργικός με όλα τα παιδιά της συντρόφου του, τα οποία φρόντιζε και αγαπούσε σαν δικά του. Από την πλευρά της η 44χρονη ισχυρίστηκε πως εκείνη ήταν θύμα βιασμού από τον πρώην σύζυγο της, και επειδή τις καταστάσεις αυτές τις βίωσε η νεαρή κοπέλα, για αυτό και έπλασε όλη αυτή την ιστορία.

Ωστόσο, δεν έπεισαν το δικαστήριο το οποίο είχε την ευκαιρία να ακούσει και τα ανήλικα αδέλφια της 18χρονης, οι καταθέσεις των οποίων «έκαψαν» τους κατηγορούμενους και κυρίως τον 55χρονο.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, τα παιδιά περιέγραψαν σκηνές που έτυχε να δουν στο σπίτι τους, με τον πατριό να εξέρχεται από το δωμάτιο της αδελφής τους με το εσώρουχο, είπαν ότι συχνά τους κλείδωνε έξω από το σπίτι ή τους έστελνε στο σπίτι της γιαγιάς τους.

Αλλά και η γιαγιά η οποία κατέθεσε στο δικαστήριο είπε μεταξύ άλλων πως η συμπεριφορά της κόρης της (της 44χρονης κατηγορούμενης) άλλαξε από τον καιρό που γνωρίστηκε με τον 55χρονο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως και η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που προσκομίστηκε αποδεικνύει πως δεν υπάρχει ίχνος ψεύδους στις καταθέσεις της νεαρής κοπέλας.

Η καταγγελία και η παραπομπή στη δικαιοσύνη

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου που εκδόθηκε τον Μάιο του 2014.

Η υπόθεση είχε πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης όταν στο τέλος Οκτωβρίου 2013 (26 του μήνα) η 18χρονη κοπέλα, έχοντας μόλις μερικές μέρες ενηλικιωθεί, βρήκε το κουράγιο και κατήγγειλε τα όσα εφιαλτικά βίωνε επί τέσσερα χρόνια μέσα στο σπίτι της!

Η 18χρονη κατήγγειλε τον πατριό και την μητέρα της και άμεσα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου άρχισαν να διενεργούν προανάκριση, ενώ πλήρη ενημέρωση από την πρώτη στιγμή είχε ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος.

Σχετικές ειδήσεις