ΕΛΛΑΔΑ

Τροπολογία – ντροπή για τους συμβασιούχους πυροσβέστες (pics)

Τροπολογία – ντροπή για τους συμβασιούχους πυροσβέστες  (pics)

Έξω από τη Βουλή είναι συγκεντρωμένο πλήθος πυροσβεστών για την τροπολογία που ψηφίστηκε και αφορά όσους εκ των οποίων είναι πενταετούς υποχρέωσης.

Προβλέπει τις υποχρεώσεις των μονίμων αλλά όχι και τα δικαιώματα – Για κοροϊδία κάνουν λόγο οι πυροσβέστες και διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία ορίζει ότι παρατείνεται μέχρι τρία έτη κατ’ ανώτατο όριο η θητεία των προσληφθέντων πυροσβεστών οι οποίοι εντάσσονται αυτοδίκαια, με τη λήξη της παράτασης, στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και καταλαμβάνουν νέες οργανικές θέσεις που συνιστώνται με ΠΔ, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων οργανικών θέσεων της ειδικής κατηγορίας από όπου προέρχονται.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των συμβασιούχων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρόκεται για τροπολογία - έκτρωμα καθώς η τροπολογία αυτή τους «φορτώνει» με τις υποχρεώσεις των μονίμων, όχι όμως με τα ίδια δικαιώματα και εξήγησε: «Δεν θα έχουμε τις ίδιες απολαβές με τους μόνιμους και δεν θα ισχύει το αμετάθετο».

Σημειώνεται επίσης ότι οι πυροσβέστες τόνισαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις και θα προσφύγουν εκ νέου στη δικαιούνη.

Διαβάστε περισσότερα θέματα για τους πυροσβέστες

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery

Σχετικές ειδήσεις