Αστυνομικοί με πολιτικά για αποτροπή νέων βανδαλισμών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Αστυνομικοί με πολιτικά για αποτροπή νέων βανδαλισμών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Μετά τα τελευταία κρούσματα καταστροφής σε λεωφορεία, τρόλεϊ αλλά και ακυρωτικών μηχανημάτων οι Αρχές για την αντιμετώπιση νέων βανδαλισμών εκπονούν ένα νέο σχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο αφορά την τοποθέτηση αστυνομικών με πολιτικά σε τρόλεϊ και λεωφορεία ενώ παράλληλα η παρουσία αστυνομικών με στολές σε σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού θα είναι πιο εμφανής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η την περίοδος που διανύουμε πραγματοποιούνται τεχνικές εργασίες που αφορούν την εγκατάσταση του νέου συστήματος συλλογής κομίστρου σε σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού, ενώ έχουν ήδη τοποθετηθεί τα αντίστοιχα ακυρωτικά σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Ο πρόεδρος των τεχνικών ΟΑΣΑ - ΟΣΥ, Αποστόλης Ραυτόπουλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τόσο στον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη όσο και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα καθώς οι περιπτώσεις καταστροφής και αρπαγής ακυρωτικών μηχανημάτων το τελευταίο διάστημα τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο ενώ στο σύνολό τους φτάνουν τις 100.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μεγάλο είναι το κόστος των ακυρωτικών μηχανημάτων που καταστρέφονται και επανατοποθετούνται καθώς η αγορά ενός ακυρωτικού μηχανήματος για λεωφορεία και τρόλεϊ κοστίζει περίπου 1.100 ευρώ ενώ το αντίστοιχο ακυρωτικό που τοποθετείται στους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ.