ΕΛΛΑΔΑ

Υπό αστυνομικό κλοιό δημοτικό σχολείο στο Ωραιόκαστρο μετά τα νέα επεισόδια

Υπό αστυνομικό κλοιό δημοτικό σχολείο στο Ωραιόκαστρο μετά τα νέα επεισόδια

Μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο στο Ωραιόκαστρο, παίρνει το υπουργείο Παιδείας σε συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τα θλιβερά επεισόδια σημειώθηκαν χθες Δευτέρα (20/02) αλλά και την προηγούμενη εβδομάδα έξω από το συγκεκριμένο σχολείο, στο περιθώριο κινητοποιήσεων που στόχο είχαν να μην φοιτήσουν εκεί εννέα προσφυγόπουλα.

Το υπουργείο Παιδείας σε συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαβεβαιώνει ότι έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην ξαναγίνουν τέτοιου είδους επεισόδια, σύμφωνα με όσα τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

«Ο υπουργός (Παιδείας), ο κ. Γαβρόγλου συζήτησε με τον (αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη) κ. Τόσκα και ζητήσαμε να παρέμβει απόλυτα η αστυνομία για να διαφυλαχτεί η τάξη στην περιοχή, θέλουμε σε απόσταση εκατό μέτρων από το σχολείο να μην υπάρχει κανένας που δεν έχει σχέση με το σχολείο είτε είναι αυτοί οι επτά δέκα ακραίων φασιστικών αντιλήψεων, είτε είναι κάποιοι άλλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παντής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ νεαρός άνδρας, ο οποίος τραυματίστηκε σε συμπλοκή, που σημειώθηκε στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, στη διάρκεια κινητοποίησης κατά της φοίτησης εννέα προσφυγόπουλων στη Δομή Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων (ΔΥΕΠ), που λειτουργεί στο συγκεκριμένο σχολείο.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε» τέτοια επεισόδια, τόνισε ο κ. Παντής και πρόσθεσε ότι «σήμερα θα βρίσκονται όλοι αυτοί μακριά, τουλάχιστον 100-200 μέτρα από το σχολείο, γιατί το σχολείο πρέπει να είναι χωρίς παρεμβάσεις και τα παιδιά να μπαίνουν σ' αυτό με ένα ψυχολογικό κλίμα ελεύθερο και ένα κλίμα αγάπης και σχέσης φιλικής (...). Μιλάμε για ένα χώρο που προσφέρει παιδεία και εκπαίδευση. Νομίζω σήμερα τα πράγματα θα είναι καλά».

Σχετικά με το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, ο κ. Παντής σημείωσε ότι προχωρά κανονικά και μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Συνολικά 120 σχολεία θα φιλοξενήσουν τα παιδιά των προσφύγων, συμπλήρωσε.

Πηγή βίντεο: seleo.gr



Σχετικές ειδήσεις