ΕΛΛΑΔΑ

Επικίνδυνα παιχνίδια στα Ίμια: Ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής πέταξε πάνω από τις βραχονησίδες

Επικίνδυνα παιχνίδια στα Ίμια: Ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής πέταξε πάνω από τις βραχονησίδες

Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ελικόπτερο τη τουρκικής ακτοφυλακής πραγματοποίησε χαμηλές πτήσεις πάνω από τις βραχονησίδες των Ιμίων- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζεται το «κυνηγητό» Ελλήνων και Τούρκων στο ανατολικό Αιγαίο, με την Άγκυρα να στέλνει στα Ίμια εκτός από σκάφη της ακτοφυλακής και πολεμικά πλοία, ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ το ελικόπτερο έμεινε στην περιοχή για περίπου πέντε λεπτά.

Ανώτατοι στρατιωτικοί της Ελλάδας διαψεύδουν κατηγορηματικά τη φημολογία που αναπτύχθηκε προς στιγμήν, σχετικά με υποτιθέμενη πτώση του τουρκικού ελικοπτέρου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

TOURKIKO ELIKOPTERO

Η αντίδραση της Ελλάδας ήταν άμεση, με πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής να σπεύδει στο σημείο και να καλεί τους Τούρκους να αποχωρήσουν.

Γύρω από τις βραχονησίδες των Ιμίων παραμένουν σκάφη του Λιμενικού Σώματος αλλά και της τουρκικής ακτοφυλακής.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι μέσα σε μία μόλις ημέρα οι Τούρκοι παραβίασαν τρεις φορές τα ελληνικά χωρικά ύδατα, με τουρκικά σκάφη να εισβάλλουν στη χώρα μας κοντά στα Ίμια και να αρνούνται να αποχωρήσουν.

Τα τουρκικά ΜΜΕ, σε καθημερινή πλέον βάση, επιδίδονται στην τακτική της προπαγάνδας με συνεχή δημοσιεύματα προκειμένου να εξυπηρετήσουν το εσωτερικό ακροατήριο του Ερντογάν και παράλληλα να συντηρήσουν το ζήτημα των αμφισβητήσεων ελληνικών νησιών και βραχονησίδων στο Ανατολικό Αιγαίο.

Σχετικές ειδήσεις