ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Διαψεύδεται ότι οι δύο Τούρκοι κομμάντος κρατούνται από την ΕΥΠ

Έβρος: Διαψεύδεται ότι οι δύο Τούρκοι κομμάντος κρατούνται από την ΕΥΠ

Κυβερνητικοί κύκλοι διαψεύδουν κατηγορηματικά, ως απολύτως ανακριβείς, τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ότι οι δύο Τούρκοι κομμάντος κρατούνται από την ΕΥΠ.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με αφορμή αναφορές σε Μ.Μ.Ε. διευκρινίζει ότι οι δύο υπήκοοι Τουρκίας που συνελήφθησαν στην περιοχή του Έβρου την 15η Φεβρουαρίου 2017, κρατούνται από την Ελληνική Αστυνομία σε ασφαλή χώρο.

Προβληματισμό εξακολουθεί να δημιουργεί στις ελληνικές Αρχές η σύλληψη δύο Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι πέρασαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή του Έβρου, ζητώντας πολιτικό άσυλο στη χώρα μας. Φέρονται να ανήκουν στην επίλεκτη δύναμη «Μπορντώ Μπερελί», μια στρατιωτική ομάδα που συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας κατά του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 15 Ιουλίου 2016, κατά τη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος στη γείτονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες , oι δύο άντρες φέρεται να έφτασαν πριν από ημέρες στην Αλεξανδρούπολη (πιθανότατα στις 15 Φεβρουαρίου) υπό άγνωστες συνθήκες, ενώ αποκαλύφθηκε πως μόλις πριν τρεις ημέρες υπέβαλαν αίτηση ασύλου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για χαμηλόβαθμους Τούρκους στρατιωτικούς και συγκεκριμένα για επιλοχίες, τους οποίους οι τουρκικές αρχές αναζητούν. Τα ονόματά τους είναι Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, αντίστοιχα.

Σχετικές ειδήσεις