ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ - «Παραλύει» ξανά η Αθήνα: Πώς θα πάτε στις δουλειές σας

Απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ - «Παραλύει» ξανά η Αθήνα: Πώς θα πάτε στις δουλειές σας

Απεργία ΜΜΜ - Με υπομονή πρέπει να «οπλιστούν» ξανά τόσο το επιβατικό κοινό, όσο και οι οδηγοί, καθώς η Αθήνα θα μείνει σήμερα, Παρασκευή για 24 ώρες (03/03/2017) χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και ΗΣΑΠ.

Νέα ημέρα ταλαιπωρίας σήμερα λόγω της απεργίας στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μετρό-ΗΣΑΠ-Τραμ) που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ.

Οδηγοί και επιβατικό κοινό πρέπει να οπλιστούν με υπομονή καθώς τις ώρες αιχμής στις κεντρικές Λεωφόρους της Αθήνας η κίνηση θα είναι πολύ αυξημένη και το μποτιλιάρισμα θα είναι αναπόφευκτο.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ κινούνται κανονικά και είναι τα μοναδικά μέσα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούν οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου.

«Δεν τίθεται κανένα θέμα ιδιωτικοποίησης των εταιρειών των αστικών μέσων μαζικής μεταφοράς» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ενημερωτικό σημείωμά τους το υπουργείο Μεταφορών και η ΣΤΑΣΥ, ενώ παράλληλα αναρωτιούνται «ποιους πραγματικούς σκοπούς εξυπηρετούν οι τυφλές απεργίες των συνδικαλιστών της εταιρείας».

Συγκεκριμένα, όπως εξηγούν, η ρύθμιση στην οποία αντιτίθενται όψιμα τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ παρέχει τη δυνατότητα στην εταιρεία Αττικό Μετρό, ιδιοκτήτρια των εγκαταστάσεων του μετρό, να μπορεί να συνάπτει και η ίδια εμπορικές συμβάσεις όχι μόνο με τη ΣΤΑΣΥ, αλλά και με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ) για την καλύτερη αξιοποίησή τους.

Σχετικές ειδήσεις