ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Μετρό Θεσσαλονίκης: Πώς ανετράπη ο γερανός που καταπλάκωσε τον χειριστή του

Τραγωδία στο Μετρό Θεσσαλονίκης: Πώς ανετράπη ο γερανός που καταπλάκωσε τον χειριστή του

Μια τραγωδία «γράφτηκε» το απόγευμα της Δευτέρας (13/03) στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης, στην Καλαμαριά.

Ο ΑΤΥΧΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ ΠΕΝΤΕ ΩΡΕΣ

Τραγικό θάνατο βρήκε ο χειριστής του γερανοφόρου που ανετράπη στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς καταπλακώθηκε από το βαρύ όχημα.

geranos-thes2

Ο άτυχος 50χρονος, ήταν αδύνατο να απεγκλωβιστεί άμεσα με τα μέσα που είχαν στη διάθεσή τους τα διασωστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και παρέμεινε αρκετή ώρα μετά το δυστύχημα, αιμόφυρτος στο κουβούκλιο του οχήματός του.

geranos-thes5

Εργαζόμενοι του Μετρό μαζί με πυροσβέστες και διασώστες κατάφεραν να μετακινήσουν το γερανοφόρο όχημα και να απεγκλωβίσουν τον άνδρα.

geranos-thes4

Υπενθυμίζεται ότι ο 50χρονος ήταν υπεργολάβος της κατασκευάστριας εταιρείας και ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου γερανοφόρου, κάτω από το οποίο βρήκε φρικτό θάνατο.

«Λύγισαν» οι συγγενείς του μόλις είδαν τη σορό

Μετά από πέντε ώρες και μια μαραθώνια επιχείρηση, ο άτυχος χειριστής του μοιραίου γερανοφόρου ανασύρθηκε από το σημείο του δυστυχήματος.

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς του χειριστή που παρακολουθούσαν με αγωνία τις προσπάθειες ανάσυρσης και ήλπιζαν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι μπορεί να είναι ζωντανός. Μόλις αντίκρυσαν την σορό του ανθρώπου τους «λύγισαν».

geranos-thes7

Πώς συνέβη το δυστύχημα

Το περιστατικό συνέβη όταν ο άτυχος χειριστής φαίνεται ότι επιχείρησε να «τραβήξει» με το γερανό όχημα εργασίας. Υπό συνθήκες που ερευνώνται, ο γερανός ανατράπηκε με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το κουβούκλιο (στη βάση του γερανού) στο εσωτερικό του οποίου βρισκόταν ο χειριστής, με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του.

geranos-thes3

Όπως αναφέρουν πηγές της Πυροσβεστικής, το αναποδογυρισμένο κουβούκλιο αιωρείτο καθώς φαίνεται ότι συγκρατήθηκε από δοκούς που απέτρεψαν την πτώση του μέσα στο όρυγμα, το βάθος του οποίου υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 15 μέτρα.

Δείτε στο βίντεο του thousandnews.gr που ακολουθεί σκηνές από την επιχείρηση απεγκλωβισμού του άτυχου χειριστή:

Γιγαντιαία επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την ανάσυρση του άτυχου χειριστή

«Ειδοποιηθήκαμε για εργατικό ατύχημα που συνέβη στο εργοτάξιο του μετρό Μεταμορφώσεως με Πόντου στην Καλαμαριά. Φτάσαμε αμέσως με 3 διασωστικά οχήματα με 12 άνδρες και διαπιστώσαμε ότι υπήρχε αναποδογυρισμένος γερανός σε ύψους 15 μέτρων, ο οποίος στέκεται σε δύο δοκούς με το κουβούκλιο γυρισμένο προς τα κάτω και υπάρχει ο χειριστής που είναι μέσα, ο οποίος πιθανόν να μην είναι εν ζωή.

geranos-thes6

Αυτή την στιγμή η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη. Περιμένουμε να έρθει ένα γερανός μεγάλος, για να μπορέσουμε να κάνουμε οποιαδήποτε ενέργεια. Aυτό που μπορέσαμε να κάνουμε ήταν να προσπαθήσουμε να δέσουμε όσο μπορούσαμε τον άνθρωπο για να μην φύγει προς τα κάτω», τόνισε σε δηλώσεις του, ο διοικητής του Γ΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, αντιπύραρχος, Δημήτριος Καρασαββίδης.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του αντιπύραρχου, Δημήτριου Καρασαββίδη:

Σχετικές ειδήσεις