ΕΛΛΑΔΑ

Πλειστηριασμοί - Τι αλλάζει: Έρχονται τα πάνω-κάτω

Πλειστηριασμοί - Τι αλλάζει: Έρχονται τα πάνω-κάτω

Πλειστηριασμοί - Όλες οι ειδήσεις: Τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, φέρνει η κυβέρνηση, με σκοπό να αντιμετωπίσει τα αποκλεισμένα ειρηνοδικεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα στηρίζεται το σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα είναι έτοιμη το Σεπτέμβριο του 2017.

Οι πλειστηριασμοί με ηλεκτρονικό τρόπο για ακίνητα θα διενεργούνται και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από, τις 10:00 το πρωί έως τις 17:00 και όχι μόνο κάθε Τετάρτη. Αρκεί εκείνος που επισπεύδει τον πλειστηριασμό να δηλώνει από νωρίς –κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας– τη βούλησή του ότι θέλει ο πλειστηριασμός να γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο.

Σημαντικό στοιχείο του νέου συστήματος είναι ότι θα μπορούν να μετέχουν ενδιαφερόμενοι όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό.

Επειδή στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αναμένεται να μετέχουν πολλοί, στο σχετικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, προβλέπεται η επιβολή ειδικού τέλους συμμετοχής.

Όμως η έδρα του πλειστηριασμού, που θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, δεν θα είναι στο εξής το Ειρηνοδικείο, αλλά το γραφείο του συμβολαιογράφου.

Συμβολαιογράφοι και άλλοι ενδιαφερόμενοι τονίζουν ότι οι κινήσεις αυτές δεν οδηγούν στην προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά στην ακύρωση στην πράξη δικαστικών αποφάσεων για πολλούς που θα θέλουν να πωληθούν τα ακίνητά τους και να εισπράξουν.

Σχετικές ειδήσεις