ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι επιχειρηματίες «πληρώνουν» με ομόλογα Σώρρα

Ποιοι επιχειρηματίες «πληρώνουν» με ομόλογα Σώρρα

Ειδήσεις | Αρτέμης Σώρρας: Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο των εξωδίκων «τύπου Σώρρα», με τα οποία επιχειρηματίες, με υπέρογκες οφειλές προς το Δημόσιο, επιχειρούν να σβήσουν τα «φέσια» τους προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Capital.gr, τουλάχιστον 40 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, με χρέη άνω των 43 εκατ. ευρώ, επιχειρούν να γράψουν στο... χιόνι τις οφειλές τους και να γλιτώσουν από τις συνέπειες του νόμου, παρουσιάζοντας εξώδικα και ισχυριζόμενοι ότι ο ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις», Αρτέμης Σώρρας, μπορεί να εγγυηθεί γι΄αυτές.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα επιχειρηματιών, των οποίων οι οφειλές «βγάζουν μάτι».

Ενδεικτικά:

- Από την Ελευσίνα με 1,3 εκατ. ευρώ οφειλή
- Από την Τρίπολη με 3 εκατ. ευρώ
- Από την Καβάλα με 8 εκατ. ευρώ
- Από την Κηφισιά 1,5 εκατ. ευρώ
- Από τη Λάρισα 5 εκατ. ευρώ
- Από τη Χαλκίδα 4,5 εκατ. ευρώ
- Εταιρία οπτικών από τον Πειραιά με 1,2 εκατ. ευρώ
- Ταχυφαγείο από το Ναύπλιο με χρέη 400.000 ευρώ

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει απαντήσει στις εισαγγελικές αρχές, πως τα περιβόητα 600 δισ. ευρώ που υπόσχεται ο Σώρρας, δεν υπάρχουν.

Μάλιστα, η διοίκηση της ΤτΕ έχει ήδη ζητήσει εγγράφως από πέντε τράπεζες ενημέρωση για το εάν υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί, με τα χρηματικά ποσά που ισχυρίζεται ότι κατέχει η «Έλληνων Συνέλευσις». Οι απαντήσεις και των πέντε τραπεζών ήταν αρνητικές.

Εξάλλου, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία εξετάζει εάν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης» σε βάρος του Σώρρα.

Σχετικές ειδήσεις