ΕΛΛΑΔΑ

Ειδικοί Φρουροί: Εμείς πιάνουμε κακοποιούς και αυτοί βγαίνουν με το νόμο Παρασκευόπουλου

Ειδικοί Φρουροί: Εμείς πιάνουμε κακοποιούς και αυτοί βγαίνουν με το νόμο Παρασκευόπουλου

Αναφορά στον Άρειο Πάγο κατέθεσαν οι Ειδικοί Φρουροί για τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Κατά του νόμου Παρασκευόπουλου τάσσονται με αναφορά τους στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι Ειδικοί Φρουροί, με αφορμή το περιστατικό στο Παλαιό Φάληρο, όπου οι ληστές είχαν αποφυλακιστεί με τον συγκεκριμένο νόμο.

Η αναφορά του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, κοινοποίησε την ίδια αναφορά στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, αλλά και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Παράλληλα, οι Ειδικοί Φρουροί, ζητούν να τους γνωστοποιηθεί ο συνολικός αριθμός των κρατουμένων οι οποίοι αποφυλακίστηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου, αλλά και πόσοι από αυτούς επανετέλεσαν ανάλογες εγκληματικές πράξεις.

Στην αναφορά τους αρακτηρίζουν επιτακτική ανάγκη την εκκίνηση εξ υπαρχής συζήτησης περί της εξακολούθησης, κατάργησης ή τροποποίησης του νόμου.

«Είναι αδιανόητο σε μια ευνομούμενη Πολιτεία οι Έλληνες Αστυνομικοί εμπλεκόμενοι αρκετές φορές σε αιματηρές συμπλοκές, να συλλαμβάνουν επικίνδυνους κακοποιούς, και ορισμένοι από αυτούς χρησιμοποιώντας το "παράθυρο" του Νόμου Παρασκεύοπουλου, να "αποδρούν" , να τελούν νέες εγκληματικές πράξεις και να χρειάζεται ξανά οι αστυνομικοί να τους συλλάβουν, διακυβεύοντας την ζωή τους και των πολιτών» σημειώνει χαρακτηριστικά το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών σε ανακοίνωσή του.

Σχετικές ειδήσεις