ΕΛΛΑΔΑ

Εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι Αθηναίοι – Χαμός σε λιμάνια, ΚΤΕΛ, αεροδρόμιο και εθνικές οδούς

Εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι Αθηναίοι – Χαμός σε λιμάνια, ΚΤΕΛ, αεροδρόμιο και εθνικές οδούς

Με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα οι εκδρομείς του Πάσχα.

Με 100% πληρότητα αναχωρούν λεωφορεία και πλοία – Ξεπερνούν τις 2.500 οι πτήσεις από το «Ελ. Βενιζέλος» - Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας στις εθνικές οδούς

Οι κάτοικοι της Αθήνας φεύγουν από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης με κάθε μέσο, με την Τροχαία να βρίσκεται επί ποδός για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Στις εθνικές οδούς η κίνηση είναι αυξημένη από το πρωί. Στην έξοδο της Αθηνών – Λαμίας καταγράφονται καθυστερήσεις μέχρι τη Βαρυμπόμπη ενώ έχει απαγορευτεί από τις τρεις μετά το μεσημέρι η κυκλοφορία των φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω του ενάμιση τόνου.

Χαμηλές ταχύτητες και στην έξοδο της Αθηνών – Κορίνθου. Τα προβλήματα ξεκινούν από το Παλαπάτακι και η κατάσταση βελτιώνεται μετά τον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με την Τροχαία η κίνηση των οχημάτων στις εθνικές οδούς διεξάγεται ομαλά και με ικανοποιητικές ταχύτητες.

Έκτακτα μέτρα κάλυψης του εθνικού οδικού δικτύου, λαμβάνει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, για τις ημέρες των εορτών του Πάσχα. Η κάλυψη θα γίνει με ανάπτυξη σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου Κινητών Μονάδων Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής και ασθενοφόρων.

Στους σταθμούς των ΚΤΕΛ του Κηφισού και της Λιοσίων τα λεωφορεία αναχωρούν με πληρότητα 100% ενώ θα πραγματοποιηθούν έκτακτα δρομολόγια προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εκδρομείς.

Αυξημένη είναι σήμερα η κίνηση και στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Η πληρότητα ξεπερνά το 80% με 90% σε ορισμένους δημοφιλείς προορισμούς.

Σε επιφυλακή βρίσκεται και το λιμενικό σώμα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους του λιμανιού.

Από τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα πρόκειται να πραγματοποιηθούν 2630 πτήσεις προς όλους τους προορισμούς από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Δημοφιλείς προορισμοί βάσει έξτρα πτήσεων και τσάρτερ είναι η Πάρος και η Κέρκυρα. Στους δημοφιλείς προορισμούς συγκαταλέγονται και η Θεσσαλονίκη, η Σαντορίνη, η Λάρνακα, το Ηράκλειο, τα Χανιά και η Ρόδος.

Σχετικές ειδήσεις