ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Συνελήφθη 19χρονος Πακιστανός που τεμάχισε συμπατριώτη του

Ηλεία: Συνελήφθη 19χρονος Πακιστανός που τεμάχισε συμπατριώτη του

Συνελήφθη σε περιοχή της δυτικής Αχαΐας ένας 19χρονος από το Πακιστάν, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχε στην ανθρωποκτονία 30χρονου συμπατριώτη του, που είχε γίνει στις 20 Μαρτίου στον Πύργο.

Μάλιστα σε βάρος του 19χρονου, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων Κατά της Ζωής και της Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Ηλείας, για διάπραξη ανθρωποκτονίας με πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Υπενθυμίζεται, ότι για την υπόθεση της δολοφονίας του 30χρονου, η σορός του οποίου είχε βρεθεί τεμαχισμένη στην περιοχή Αγία Μαρίνα, Βαρβάσαινας Ηλείας, είχε συλληφθεί στις 21 Μαρτίου, ένας 27χρονος υπήκοος Πακιστάν.

Το χρονικό…

Το βράδυ της 21ης Μαρτίου, ο εργοδότης του 30χρονου Πακιστανού, δήλωσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου την εξαφάνιση του νεαρού. Ο ίδιος, ανήσυχος για την τύχη του εργαζόμενου του, έκανε λόγο για ένα φιλήσυχο παιδί που δεν δημιουργούσε προβλήματα και δεν φαίνεται πως είχε εχθρούς. Η εργατικότητα και ο καλός του χαρακτήρας, ήταν ο λόγος που τον είχε δίπλα τους για περισσότερα από 5 χρόνια και μάλιστα του είχε παραχωρήσει και ένα μικρό χώρο για να ζει.

Τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ήταν μηδενικά. Μια δήλωση εξαφάνισης και μια φωτογραφία του θύματος με την οποία προσπαθούσαν να «βγάλουν άκρη». Αυτά που συγκέντρωσαν όμως με τη χρήση τεχνολογικών μέσων, έγιναν η αρχή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι τους αποτρόπαιου εγκλήματος που έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Ηλεία.

Από την επισταμένη έρευνα, που διενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου με επικεφαλής τον Διοικητή Χαράλαμπο Πατσούρη και σε απόλυτη συνεργασία με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, προέκυψε ότι το απόγευμα της 20ης Μαρτίου, ο 27χρονος Πακιστανός κάλεσε στο σπίτι του στον Πύργο, τον 30χρονο ομοεθνή του, τον οποίο έπληξε με μαχαίρι στον αυχένα, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Με τη βοήθεια του 19χρονου συνεργού του – ο οποίος είχε έρθει στον Πύργο τις προηγούμενες ημέρες και αναχώρησε την αμέσως επόμενη – τεμάχισαν τη σορό του άτυχου νέου, με ένα μαχαίρι και ένα γεωργικό εργαλείο (κασάρι), σε τέσσερα κομμάτια. Αφού την περιτύλιξαν με νάιλον, την τοποθέτησαν μέσα σε μια ταξιδιωτική βαλίτσα και από κοινού με την 23χρονη, μετέφεραν τη σορό – με ιδιωτικής χρήσης φορτηγό – σε αγροτική περιοχή «Αγία Μαρίνα», στη Βαρβάσαινα, όπου την έθαψαν. Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, το έγκλημα ήταν προμελετημένο, αφού ο λόγος της παρουσίας του 19χρονου στην περιοχή ήταν την εκτέλεση του σχεδίου δολοφονίας τους ομοεθνή τους, ενώ ο λάκκος όπου έθαψαν τη βαλίτσα με τη σορό του 30χρονου, είχε διανοιχτεί από το προηγούμενο βράδυ.

Στοιχεία και ευρήματα

Η σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, κατά τις οποίες αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία, δεδομένα και ευρήματα, που συγκεντρώθηκαν από τους αστυνομικούς. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι που διέμενε ο 27χρονος με την 23χρονη σύντροφό του, εντοπίστηκαν θαμμένα στην αυλή, το μαχαίρι και το κασάρι, με τα οποία οι δράστες είχαν διαπράξει την ανθρωποκτονία και τον τεμαχισμό του θύματος. Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης στην κατοχή του και κατέσχεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, που άνηκε στο θύμα, ενώ στην επιχείρηση όπου εργαζόταν ο δράστης εντοπίστηκαν τέσσερις τραπεζικές κάρτες και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία ανήκαν επίσης στον 30χρονο.

Για λόγους…εκδίκησης

Σύμφωνα δε με ασφαλείς πληροφορίες, ο 27χρονος φαίνεται να ισχυρίστηκε πως σκότωσε τον 30χρονο γιατί ενοχλούσε την κόρη της πρώην συντρόφου του, στην οποία ο άτυχος Πακιστανός είχε εκφράσει τα αισθήματά του και της ζητούσε να συνάψουν δεσμό. Αν και ο δράστης είχε χωρίσει με την μητέρα της νεαρής κοπέλας, ωστόσο, είχε αποφασίσει ότι θα τον τιμωρήσει. Και το έκανε, με τον πιο φρικιαστικό τρόπο.

Το εν λόγω έγκλημα, οι λεπτομέρειες του οποίου έχουν γίνει γνωστές και στον κύκλο των Πακιστανών που ζουν και εργάζονται στην περιοχή, έκανε κάποιους να πουν ότι, η σύλληψη του από τους Αστυνομικούς, «γλύτωσε» – ενδεχομένως από την ίδια μοίρα – κι έναν ακόμα Αλγερινό με την φίλη του, με τους οποίους ο 27χρονος φαίνεται να είχε μεγάλη κόντρα και αντεγκλήσεις τον τελευταίο καιρού. Οι πληροφορίες λένε ότι είχε δηλώσει ότι θα τους εκδικηθεί, γιατί τον εξαπάτησαν και του «έκλεψαν» το αυτοκίνητο.

Πηγή: patrisnews.gr

Σχετικές ειδήσεις