ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Γρίβας-Σοκάρει η αποκάλυψη για το γιο του: «Ήταν δίπλα του όταν τον χτύπησε η πρώτη σφαίρα»

Βασίλης Γρίβας-Σοκάρει η αποκάλυψη για το γιο του: «Ήταν δίπλα του όταν τον χτύπησε η πρώτη σφαίρα»

Η ψυχολόγος που παρακολουθεί τον 10χρονο γιο του δολοφονηθένταΒασίλη Γρίβα, μιλά για τα πρώτα εικοσιτετράωρα του παιδιού μετά το φονικό - Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης

ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΦΙΟΖΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ

«Φέρει ένα απίστευτο βάρος στην ψυχή του, στην πιο τρυφερή του ηλικία»... Με αυτά τα λόγια ξεκινά την περιγραφή της η συμβουλευτική ψυχολόγος Ελπίδα Γεωργακοπούλου, η οποία στέκεται στο πλάι του γιου του δολοφονηθέντος Βασίλη Γρίβα.

Η επιστήμονας μιλώντας στην εφημερίδα «Ειδήσεις» συνεχίζει αναφέροντας: «Βίωσε όλη την επίθεση στον μπαμπά του με σκληρό τρόπο. Ήταν δίπλα του όταν η πρώτη σφαίρα έπληξε τον πατέρα του».

Η Ελπίδα Γεωργακοπούλου χαρακτηρίζει την περίπτωση του 10χρονου μαθητή «εξαιρετικά δύσκολη, καθώς έζησε το χειρότερο. Άκουσε και είδε μπροστά του να χάνεται ο πατέρας του. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος να το ξεπεράσει, αν ποτέ το πετύχει αυτό στη ζωή του.

Η ψυχολόγος βλέπει το παιδί περισσότερες από δύο ώρες την ημέρα ενώ το ίδιο της τηλεφωνεί για να μιλήσει μαζί της.

«Ο μικρός είναι πολύ εκφραστικός, κάποιες φορές φοβάται άλλες φορές ρωτάει τα μαγάλα "γιατί", είναι πολύ μπερδεμένος για αυτά που δεν καταλαβαίνει και τον βασανίζουν», επισημαίνει μιλώντας στην εφημερίδα.

«Δεν τον πιέζω, τον αφήνω να εκφραστεί αλλά είναι πολύ δύσκολη περίπτωση. Δίπλα τους είναι η μαμά του, οι συγγενείς του πατέρα του και ευτυχώς δέχεται πολλή αγάπη από το περιβάλλον του. Το παιδάκι προσπαθεί, παλεύει μέσα του να ξεκαθαρίσει, αλλά θα του πάρει πολύ χρόνο», καταλήγει η ψυχολόγος.

Σεσημασμένοι και φυλακισμένοι στο «μικροσκόπιο» της Αστυνομίας

Τουλάχιστον δώδεκα προσαγωγές σεσημασμένων κακοποιών που ανήκουν σε διάφορες ομάδες εκβιαστών, έχει πραγματοποιήσει η Αστυνομία προκειμένου να εκμαιεύσουν πληροφορίες και στοιχεία για τους τέσσερις κουκουλοφόρους που γάζωσαν τον 47χρονο Βασίλη Γρίβα αλλά και για αυτόν που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του.

Σύμφωνα με τις «Ειδήσεις», αστυνομικοί πραγματοποιούν «φιλικές επισκέψεις» σε άλλα πρόσωπα που γνωρίζουν πολύ καλά τα τεκταινόμενα σε αυτόν τον χώρο της παρανομίας ενώ ανάλογες επισκέψεις πρόκειται να γίνουν και σε κρατούμενους των φυλακών για συμμετοχή σε κυκλώματα εκβιαστών.

Τα στοιχεία που ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Στα δύο κινητά τηλέφωνα που είχε στην κατοχή το θύμα επικεντρώνουν τις έρευνές τους οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να δουν με ποιους μιλούσε το τελευταίο διάστημα και με ποιους - ενδεχομένως - βρισκόταν σε κόντρα και αντιπαράθεση.

Το δεύτερο στοιχείο στο οποίο στρέφουν την προσοχή τους οι άντρες της Ασφάλειας είναι τα αποτελέσματα από τη βαλλιστική έρευνα των όπλων που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Το όπλο του θύματος, αλλά και οι κάλυκες από τα πιστόλια των εκτελεστών έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση...

Η απάντηση για το αν τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες «εκκαθαρίσεις» θα κρίνει πολλά...

Το συμβόλαιο θανάτου μέσα από τη φυλακή

«Ο Βασίλης Γρίβας τα τελευταία χρόνια ήταν "μοναχικός λύκος" στον χώρο της νύχτας, τα είχε "σπάσει" με βαρυποινίτη αρχινονό με τον οποίο είχαν στενή συνεργασία και οι πληροφορίες λένε ότι πλέον δούλευε μόνος του. Είχε διαφορές με μπράβους και όπως φαίνεται, κάποιος απ’ αυτούς πλήρωσε το συμβόλαιο θανάτου. Οι εκτελεστές είχαν παρακολουθήσει τον 47χρονο πρώην αθλητή μπόντι μπίλντερ και αποφάσισαν να τον δολοφονήσουν έξω από το δημοτικό σχολείο, λίγα δευτερόλεπτα αφού αφήσει τον 10χρονο γιο του για να τον αιφνιδιάσουν και να μην προλάβει να αντιδράσει. Ο εκτελεστής, ο οποίος φορούσε κουκούλα και γάντια τον πυροβόλησε με εννιάρι πιστόλι 9 φορές και αμέσως μετά με τους συνεργούς του έκαψαν το όχημα διαφυγής, για να μην αφήσουν αποτυπώματα και DNA. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου».

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. για τη μαφιόζικη δολοφονία του 47χρονου Βασίλη Γρίβα, ο οποίος ήταν παλιός «γνώριμος» του τμήματος δίωξης εκβιαστών. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να φθάσουν στα ίχνη του ηθικού αυτουργού, αλλά και των πληρωμένων δολοφόνων, αλλά τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής στα χέρια τους είναι λίγα. Το αυτοκίνητο μάρκας Χιουντάι που έκαψαν λίγα μέτρα μακριά από το δημοτικό σχολείο, το είχαν κλέψει από το Χαλάνδρι και για τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού. Με βάση τις μαρτυρίες, αλλά και από οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας προσπαθούν να βρουν κάποιο στοιχείο που θα τους οδηγήσει στα ίχνη των δολοφόνων, αφού εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης θα δείξουν, ότι το πιστόλι με το οποίο «γάζωσαν» το νονό της νύχτας είναι «καθαρό».

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το μαφιόζικο χτύπημα

Σχετικές ειδήσεις