Ψηφιακές Τέχνες και Ρομποτική μόνο για παιδιά!

Ψηφιακές Τέχνες και Ρομποτική μόνο για παιδιά!

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝ ΡΟΜΠΟΤ!

Για τέταρτο συνεχόμενο καλοκαίρι, το Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του «Δημόκριτου» θα διοργανώσει φέτος τα θερινά εκπαιδευτικά σεμινάρια για παιδιά SMART camp. 

Για δύο εβδομάδες, από τις 26/6 έως τις 7/7, θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του «Δημόκριτου» τρεις ενότητες εργαστηρίων για μαθητές/τριες από 14 έως 18 ετών, με θέμα τις Ψηφιακές Τέχνες και τη Ρομποτική. Στο εργαστήριο Ρομποτικής, οι μαθητές θα μάθουν να συναρμολογούν, να προγραμματίζουν και να μετακινούν τα ρομπότ με τη σκέψη (απομακρυσμένος χειρισμός) μέσω τεχνολογιών (ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος (EEG).

Η επεξεργασία εικόνων, η δημιουργία video animations και η τεχνολογία projection mapping είναι μερικές γνώσεις που θα αποκτήσουν οι μαθητές των εργαστηρίων των Ψηφιακών Τεχνών. Η διαδικασία επιλογής των συμμετεχόντων θα γίνει συνδυαστικά με σειρά προτεραιότητας και γνωστικού επιπέδου. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ύλη, το κόστος και τη διεξαγωγή των μαθημάτων, μπορεί κανείς να επισκεφθεί την ιστοσελίδα:
http://smart-camp.iit.demokritos.gr/

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ