ΕΛΛΑΔΑ

Εκτροχιασμός τρένου στο Άδενδρο: Τι δηλώνει ο δήμαρχος Χαλκηδόνας

Εκτροχιασμός τρένου στο Άδενδρο: Τι δηλώνει ο δήμαρχος Χαλκηδόνας

Δύο ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα με τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας λίγα μέτρα από το σταθμό, οι κάτοικοι της περιοχής του Άδενδρου βρίσκονται ακόμα σε κατάσταση σοκ ενώ εκκρεμεί η απομάκρυνση των βαγονιών και της μηχανής.

«Να αποκατασταθούν οι όποιες αστοχίες μπορεί να υπάρχουν», δήλωσε ο δήμαρχος Χαλκηδόνας Γιάννης Τσουκνιδάς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm».

Διαβάστε ΕΔΩ για το δυστύχημα

«Αργά χθες (14/05) το απόγευμα αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση της γραμμής. Αυτό που μένει τώρα είναι να απομακρυνθούν τα βαγόνια που εμβόλισαν το σπίτι και αυτό είναι μια διαδικασία δύσκολη. Ευτυχώς τα δύο άτομα που έμεναν εκεί κατάφεραν να σωθούν και δεν θρηνήσαμε κι άλλα θύματα», τόνισε ο κ. Τσουκνιδάς.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε επίσης ότι το σπίτι πρέπει να γκρεμιστεί για να απεγκλωβιστούν τα βαγόνια και η μηχανή, τα οποία πρέπει να απομακρυνθούν, καθώς υπάρχει ανησυχία για διαρροή πετρελαίου από τη μηχανή.

Εξέφρασε επίσης την ευχή «να βγουν τα αποτελέσματα του πορίσματος γρήγορα και αν υπάρχουν κάποιες αστοχίες να αποκατασταθούν, διότι πρόκειται για ένα σημαντικό δίκτυο επικοινωνίας, επαφής πολιτών αλλά και εμπορικών συναλλαγών».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις