ΕΛΛΑΔΑ

Σύνταγμα: Βροντερό «όχι» του λαού στο νέο μνημόνιο (pics)

Σύνταγμα: Βροντερό «όχι» του λαού στο νέο μνημόνιο (pics)

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, συνδικαλιστικές οργανώσεις και απλοί πολίτες δίνουν δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας

Την ώρα που στη Βουλή «μαγειρεύουν» το τέταρτο μνημόνιο, ο λαός διαδηλώνει ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση που του επιβάλουν οι δανειστές και τα εγχώρια ανδρείκελα

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις στο Σύνταγμα

Χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί στην Ομόνοια και το Σύνταγμα και ενώνουν ήδη τη φωνή τους, ώστε να φτάσει μέχρι τα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Λίγο μετά τις 20:00, ομάδα διαδηλωτών έκαψαν μια σημαία του ΣΥΡΙΖΑ και μια γραβάτα.

simaia3 1

Παράλληλα, στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί και συναυλία από τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και άλλους γνωστούς καλλιτέχνες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που θα έσκιζε τα μνημόνια και θα τα καταργούσε με ένα νόμο και ένα άρθρο, σήμερα Πέμπτη 18 Μαΐου ψηφίζει με δόξα και τιμή το τέταρτο μνημόνιο, που θα οδηγήσει το λαό ακόμα πιο βαθιά στον πάτο της εξαθλίωσης.

Πρόκειται για μέτρα συνολικού ύψους 4,5 δισ. ευρώ!

Επεισόδια στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με συμβασιούχους

Με πανό και συνθήματα κατά της κυβέρνησης, δεκάδες συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαιτώντας ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν να συναντηθούν με την υπουργό κ. Όλγα Γεροβασίλη, βρήκαν ωστόσο πόρτες κλειστές.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει την καγκελόπορτα και να εισβάλει στον προαύλιο χώρο ενώ συνάδελφοί τους ανέβηκαν και στα κάγκελα με στόχο να περάσουν στο εσωτερικό.

3

Οι διαμαρτυρόμενοι έτρεξαν για να μπουν στο κτήριο, αλλά η φρουρά πρόλαβε και κατέβασε τα ρολά.

Η ένταση διήρκεσε μερικά λεπτά, μέχρι που η υπουργός αποφάσισε να τους δεχτεί.

Μετά τη συνάντηση με την υπουργό οι συμβασιούχοι απομακρύνθηκαν, αλλά ξεκαθάρισαν πως δεν υποχωρούν και θα συνεχίσουν το δίκαιο αγώνα τους καθώς έχουν βαρεθεί να ακούν μόνο υποσχέσεις από την κυβέρνηση.

Σχετικές ειδήσεις