Οι «Μικροί Ροβινσώνες» εξερεύνησαν την Αθήνα

Οι «Μικροί Ροβινσώνες» εξερεύνησαν την Αθήνα

Ένα βιωματικό περίπλου πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στην Αθήνα, διάρκειας 4 ημερών πραγματοποίησαν οι 20 «Μικροί Ροβινσώνες», ηλικίας 5 έως 15 ετών, από την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Αγρινίου μαζί με τους συνοδούς και τους θεραπευτές τους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Ροβινσώνες» πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Αμφιτρίτη» και την ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Οι «Μικροί Ροβινσώνες», κατά την παραμονή τους στην Αθήνα, γνώρισαν τα πιο όμορφα αξιοθέατά της, ξεναγήθηκαν στα στενά της Πλάκας και τα ιστορικά σημεία της πόλης, επισκέφθηκαν το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ανακάλυψαν την «Αθηναϊκή Ριβιέρα», το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου και παρακολούθησαν την τρισδιάστατη παράσταση «Μια βόλτα στο Φεγγάρι», αλλά και την κωμική παράσταση της ομάδας «Κωμικό Boom» του Γιάννη Σαρακατσάνη, στο Ecali Club, μια παράσταση χωρίς σενάριο, σκηνικά και κουστούμια αποκλειστικά για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ.

Ξεχωριστή εμπειρία για τους «Μικρούς Ροβινσώνες» ήταν το παιχνίδι του «Κρυμμένου Θησαυρού», το οποίο σχεδίασε η κυρία Νόνη Κιουτσούκη. Ο προαύλιος χώρος του Golden Hall για περισσότερο από δύο ώρες, είχε μετατραπεί σ’ ένα γεμάτο χρώματα και χαρούμενες φωνές παιδότοπο, όπου ξεχώριζαν τα γελαστά πρόσωπα των παιδιών και τα συνθήματα «Γαία!» και «Ουρανός!». Οι «Μικροί Ροβινσώνες» χωρισμένοι σε δύο ομάδες (Γαία – Ουρανός) προσπάθησαν να λύσουν γρίφους κατά τη διάρκεια έξι (6) ομαδικών παιχνιδιών, με τη βοήθεια αγαπημένων προσώπων, όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης, εκφραστής του ελληνικού μπάσκετ, η Αγγελική Καραπατάκη, αργυρή Ολυμπιονίκης με την εθνική ομάδα πόλο στους αγώνες Αθήνα 2004, η Δήμητρα Κοροκίδα, χάλκινη παραολυμπιονίκης στους Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016, οι ηθοποιοί Σοφία Μανωλάκου και Ευγενία Παναγοπούλου, η γυμνάστρια Μάντη Περσάκη, η συντακτική ομάδα του διαδικτυακού ραδιοφώνου NGradio.gr Βασιλεία Περόγλου, Τάσος Περόγλου, Χαρούλα Νικολαϊδου, Άννα Μαρία Νικολαϊδου, και Φαίη Στάινες και ο αγαπημένος των παιδιών, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Γιώργος Λεμπέσης. Οικοδεσπότες της διοργάνωσης ήταν οι δημοσιογράφοι, Δημήτρης Μάρκος και Δέσποινα Βλεπάκη.

Τα παιδιά υποδέχθηκαν στο παιχνίδι - γιορτή του «Κρυμμένου Θησαυρού» η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ κυρία Μαριάννα Μόσχου, η Αντιπρόεδρος της Αμφιτρίτης κυρία Ρούλα Ελευθεριάδου και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κύριος Χρίστος Καραμάνος.

Η κυρία Μόσχου αφού καλωσόρισε τα παιδιά και ευχαρίστησε τους γονείς, τους θεραπευτές, τους δεκάδες εθελοντές, τους χορηγούς για τη συμμετοχή τους και την υποστήριξη τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τόνισε «η ΕΛΕΠΑΠ έχει ανάγκη, τώρα, περισσότερο από ποτέ, τη στήριξη και την αγάπη των πιστών φίλων της για να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε πριν από 80 χρόνια για κάθε οικογένεια και παιδί σε κλίμα αλληλεγγύης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης».

Την «παράσταση έκλεψε» πριν από το παιχνίδι του «Κρυμμένου Θησαυρού», η χορευτική ομάδα του αθλητικού σωματείου Α.Με.Α. «Τυρταίος», με τις χορευτικές της επιδείξεις, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το κλίμα χαράς και γιορτής.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.

Διοργανωτές, οικογένειες, παιδιά και εθελοντές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά σε έναν ακόμη ξεχωριστό βιωματικό περίπλου.