ΕΛΛΑΔΑ

Ληστές χρηματοκιβωτίων: Γιατί ο... γαμπρός αφέθηκε ελεύθερος

Ληστές χρηματοκιβωτίων: Γιατί ο... γαμπρός αφέθηκε ελεύθερος

Ανεπαρκή έκρινε τα εναντίον του στοιχεία ο ανακριτής και τον άφησε ελεύθερο.

Μια ακατάληπτη φράση και οι λέξεις «Βάγγο, Βάγγο» που άκουσαν οι «συνακροατές» αστυνομικοί, από μια χαρακτηρισμένη επιχειρησιακή τηλεφωνική σύνδεση των ληστών των χρηματοκιβωτίων, είναι αυτή που οδήγησε στο κρατητήριο τον 30χρονο υποψήφιο «γαμπρό» και χάλασε την έκπληξη που επιφύλασσε στην αγαπημένη του την ημέρα των γενεθλίων της, με μία πρόταση γάμου!

Όπως αναφέρει σήμερα (20/05) δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ο «γαμπρός» των ληστών των χρηματοκιβωτίων ήταν ο μόνος από τους 15 συλληφθέντες που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς ο δικαστικός λειτουργός έκρινε ότι αυτή η συνομιλία που έγινε… μία ώρα μετά από διάρρηξη εταιρίας στο Κορωπί, από τηλεφωνική σύνδεση που εξέπεμπε στο Μενίδι, δεν ήταν ικανό στοιχείο για προκαλέσει την προφυλάκισή του.

Όμως για τους επτά ακόμη καλεσμένους της «πρότασης γάμου», δεν ίσχυσε το ίδιο και από την αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων της Λ. Καραμανλή, βρέθηκαν σε διάφορες φυλακές της χώρας.

Ο νεαρός κατηγορούμενος, συνεχίζει ο «Ελεύθερος Τύπος», για να αποδείξει στο δικαστικό λειτουργό ότι είναι σκληρά εργαζόμενος και δεν συμμετέχει στην εγκληματική ομάδα επέδειξε φωτογραφίες και αναρτήσεις του στο… facebook, που τον απεικόνιζαν να εργάζεται μαζί με τον πατέρα του σε ξυλουργικές εργασίες κατασκευάζοντας πόρτες και ντουλάπια. Αυτά τα στοιχεία, σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης κ. Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, έγιναν αποδεκτά από τον ανακριτή, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Σημειώνεται ότι στο σπίτι του «αρραβωνιάρη», ομογενή από το Ουζμπεκιστάν, βρέθηκαν διάφορα κέρματα αξίας 703 ευρώ, τα οποία δικαιολόγησε ότι προέρχονται από τη δεύτερη εργασία του σε καφετέρια του θείου του.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι στο ποινικό παρελθόν του 30χρονου, οι αστυνομικοί τον παρουσιάζουν ως «ιδιαίτερα ενεργό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης αναλαμβάνοντας ρόλο φυσικού αυτουργού κατά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων. Βάσει αδιαμφισβήτητων αποδεικτικών στοιχείων συμμετείχε ως φυσικός αυτουργός στην κλοπή της περίπτωσης 142, ενώ θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή του στην πλειονότητα των διαπραχθεισών αξιόποινων πράξεων, με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν από το σύνολο της αστυνομικής έρευνας προανάκρισης». Οι αστυνομικοί που σχημάτισαν τη δικογραφία τόνισαν ότι ο κατηγορούμενος τήρησε αρνητική στάση κατά την απολογία του. Επίσης κάνουν λόγο για κατηγορούμενο που «επιδεικνύει αδιάλειπτη και μη περιοριζόμενη εγκληματική συμπεριφορά».

Σχετικές ειδήσεις